Είσαι στην καλύτερη ηλικία για να θέσεις βάσεις για μια καλή ζωή.


Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος να θέσεις βάσεις για μια καλή ζωή, από αυτή που ξεκινάει με τα φοιτητικά χρόνια. Μερικές συνήθειες μπορούν να σου εγγυηθούν ότι μεγαλώνοντας θα είσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ποιες είναι αυτές; Οι New York Times ρώτησαν ειδικούς και κατέληξαν στα ακόλουθα:

1. Ζυγίσου συχνά
Πάρε μια ζυγαριά και βαλ' τη στο μπάνιο σου. Φρόντισε κάθε τόσο να ζυγίζεσαι και να μένεις σε φυσιολογικό βάρος. Αν δεις ότι ξεφεύγεις, αρκεί λίγη "προσοχή" για να επανέρθεις. Σε αυτές τις ηλικίες ο μεταβολισμός λειτουργεί φανταστικά. Αν το αφήσεις θα σε αφήσει και μπορεί μεγαλώνοντας να παλεύεις να χάσεις 5 κιλά και να μην τα καταφέρνεις.

2. Μάθε να μαγειρεύεις
Το να μάθεις να μαγειρεύεις θα σου εξοικονομήσει χρήματα και θα σε οδηγήσει στο να τρέφεσαι πιο υγιεινά. Εστίασε σε γευστικές επιλογές που θα σου δίνουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργεί καλά. 

3. Κόψε τη ζάχαρη
... ή τουλάχιστον μείωσε τη. Μάθε να αποφεύγεις τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα δημητριακά με ζάχαρη και τη ζάχαρη στο μαγείρεμα. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί με παχυσαρκία και διαβήτη, τα οποία σχετίζονται και με καρδιοπάθειες.