Οι Ελληνικές start up που βραβεύτηκαν από το ΕΒΕ θα πάρουν επιχορήγηση 1,25 εκ. ευρώ!


Πάνω από 1.250 ιδέες υποβλήθηκαν στον φετινό διαγωνισμό του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού.

Η φετινή απονομή του 5ου Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) για τις Ελληνικές νεοφυείς και πρώιμου σταδίου επιχειρήσεις έγινε την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στον Ελληνικό Κόσμο, με τις 5 ομάδες που ξεχώρισαν να μοιράζονται το χρηματικό έπαθλο του 1.250.000 ευρώ. 

Από την έναρξη του βραβείου το 2012 έχουν αναδειχτεί 19 νικητές, που έχουν μοιραστεί συνολική χρηματοδότηση 4.775.000 ευρώ.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν φέτος, εκτός από τα χρήματα, θα έχουν την υποστήριξη ενός έμπειρου μέντορα η κάθε μία, ενώ θα λάβουν και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μέσα από το δίκτυο συνεργατών του ΕΒΕ, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ και υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών. 

ellinikovraveioepixeirimatikotitaswinners.jpg

Οι νικήτριες ομάδες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι:

1. Η Allcancode, μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. 
2. Η Fresh Strips που παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας. Πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία αλλάζουν χρώμα αν το προϊόν εκτεθεί σε ακατάλληλη θερμοκρασία και δεν είναι πια ασφαλές για κατανάλωση.
3. H Kindred Honey Soda, ένα φυσικό αναψυκτικό με Ελληνικό μέλι και λεμόνι. Έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η εταιρεία το περιγράφει ως «τον τέλειο συνδυασμό του σύγχρονου τρόπου ζωής και της παραδοσιακής κληρονομιάς σε ένα αναψυκτικό».
4. Η Quizdom Education, η συνέχεια του γνωστού Quizdom που ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. 
5. Η Tech Talent, μία πλατφόρμα εκπαίδευσης σε διάφορες τεχνολογηικές δεξιότητες αλλά και εύρεσης εργασίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που αναζητούν εργασία να δηλώσουν τις δεξιότητές τους, ώστε οι εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση να βρουν το προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες.