Έχει προβιοτική δράση και είναι εξαιρετικό για όσους έχουν χοληστερίνη ή διαβήτη.


Στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων θα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το καινοτόμο προϊόν «Sweet Choice».

Το Sweet Choice που δημιούργησε το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιαστεί στις 26-27 Ιουνίου στην Αθήνα στην Αίγλη του Ζαππείου. 

Την ίδια μέρα θα δοθούν και τα βραβεία του διαγωνισμού ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11.30 ως τις 18.00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Sweet Choice έχει προβιοτική δράση, εξαιρετικές ιδιότητες σε ότι αφορά τη χοληστερίνη και τον σακχαρώδη διαβήτη ενώ περιέχει ελάχιστα έλαια

Η ομάδα που το δημιούργησε είναι οι:
Παπαθεοδώρου Σπύρος- Ανδρέας
Αλεξοπούλου Ευσταθία-Μαρία
Κωνσταντοπούλου Αντριάνα
Τζιμοπούλου Κατερίνα 
Καραγεώργου Δήμητρα
Μέξη Αφροδίτη
Σίμου Βασιλική Νεφέλη
Χρήστου Μαρία
με επιβλέποντες τους Δήμητρα Χούχουλα,  Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και τον Χάρη Σταμάτη, Καθηγητή του Τμήματος Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον Σπύρο-Ανδρέα Παπαθεοδώρου, «δεν έχει σημασία η πρωτιά και η βράβευση αλλά η προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και σε αυτή τη γενιά. Την πιστεύω γιατί την ξέρω καλά. Είναι οι γνωστοί, οι συνάδελφοι, οι φίλοι… Και πιστεύω σε αυτή γιατί γεννηθήκαμε στη ρωγμή του χρόνου και πλέον – είτε από ανάγκη είτε από περηφάνια- εφευρίσκουμε και δεν βρίσκουμε, παράγουμε και δεν αναπαράγουμε.Ακόμη και όταν χρειάζεται να προμηθευτούμε τα υλικά της έρευνας από το απέναντι σουπερ μάρκετ με το χαρτζιλίκι του… γονιού!Και με την ευκαιρία θέλω να απευθυνθώ στους καθηγητές μας. Σας ευχαριστούμε για όσα περιμένετε από εμάς, αλλά κυρίως σας ευγνωμονούμε για εκείνα που προσδοκούμε εμείς από εσάς».