Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συνδυάζουν οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.


Διετής είναι η φοίτηση στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, στις οποίες θα μπουν συνολικά 6.460 σπουδαστές για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Οι μαθητές θα διαλέξουν ανάμεσα σε 31 ειδικότητες, που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και στη διάρκεια των σπουδών τους, όπως γράφει το alfavita.gr, θα πραγματοποιούν το πρωί τη μαθητεία τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα σε σχετικές θέσεις και το απόγευμα θα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα

H μαθητεία είναι το σύστημα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Στις 51 ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης, οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον της Α’ τάξης του Λυκείου και να έχουν γεννηθεί μεταξύ 1994-2001. 

Αιτήσεις υποβάλλονται ως τις 31 Αυγούστου στις γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Η επιλογή των 6.460 σπουδαστών θα γίνει με το βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.