Η θρυλική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός από την Ιρλανδία που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από το “Nothing Compares 2 U”, πέθανε σε ηλικία 56 ετών


Σε ηλικία μόλις 56 ετών «έφυγε» από τη ζωή η θρυλική Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Sinéad O’Connor. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από την οικογένειά της, χωρίς να είναι για την ώρα σαφή τα αίτια.

Η O’Connor έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τη διασκευή του Nothing Compares 2 U”, το οποίο και είχε γραφτεί αρχικά από τον Prince για τον ίδιο.

Γεννημένη στο Δουβλίνο, ξεκίνησε την καριέρα της στα late 1980s όταν την ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι δισκογραφικής εταιρίας την περίοδο που συμμετείχε στο συγκρότημα Ton Ton Macoute. Ο πρώτος δίσκος της, The Lion and the Cobra, κυκλοφόρησε το 1987, ενώ η ίδια δοκιμάστηκε και στον κινηματογράφο, όταν το 1992 συμμετείχε στην διασκευή του Wuthering Heights στον ρόλο της Emily Brontë

Ήταν την ίδια περίπου περίοδο όταν και η τραγουδίστρια θα υιοθετούσε μια ιδιαίτερα μαχητική συμπεριφορά που θα κλόνιζε τελικά την καριέρα και σταδιακά την ίδια την υγεία της. Συγκεκριμένα, η O’Connor τοποθετήθηκε υπέρ του IRA, αρνήθηκε να εμφανιστεί σε συναυλία στις ΗΠΑ αν είχε προηγηθεί ακρόαση του εθνικού ύμνου, έκανε μποϋκοτάζ στα Grammy Awards του 1991 λόγω της εμπορευματοποίησης του θεσμού, κατηγορώντας τον μάλιστα και για ρατσισμό απέναντι στους Public Enemy και άλλους καλλιτέχνες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ μια από τις πιο πολυσυζητημένες κινήσεις της θα ήταν το σκίσιμο μια φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ κατά τη διάρκεια ζωντανής εμφάνισής της στο Saturday Night Live.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr