Σε ηλικία 96 ετών «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους τελευταίους σπουδαίους τραγουδιστές του 20ου αιώνα


Σε ηλικία 96 ετών «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους τελευταίους σπουδαίους τραγουδιστές του 20ου αιώνα, ο εμβληματικός Αμερικανός ερμηνευτής, Tony Bennett. Η είδηση έγινε γνωστή από την εκδότρια Sylvia Weiner, η οποία επιβεβαίωσε τον θάνατο του Bennett στο Associated Press. Ο ίδιος πέθανε στη γενέτειρά του, τη Νέα Υόρκη, έχοντας διαγνωστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ το 2016.

Ο Tony Bennett κυκλοφόρησε περισσότερα από 70 άλμπουμ στη διάρκεια της καριέρας του, κατακτώντας 19 Grammy και δεκάδες ακόμη μουσικά βραβεία. Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα “I Left My Heart in San Francisco”, “Rags to Riches” και “Because of You” και είχε διασκευάσει τα τραγούδια “Fly Me to the Moon”, “The Very Thought of You”, “MacArthur Park” και “For Once In My Life”.

Ο Άντονι Ντόμινικ Μπενεντέτο, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1926 και από μικρή ηλικία ξεκίνησε να τραγουδάει.

Πολέμησε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο πεζικό των Ηνωμένων Πολιτειών και μετά τη θητεία του ξεκίνησε την καριέρα του, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι που έγινε επιτυχία το 1951, "Because of You".

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr