Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια έκθεση - έκπληξη έρχεται στην δεύτερη σκηνή του Terra Vibe, στο Vibe stage, στο πλαίσιο του Rockwave Festival 2023, για να αποτυπώσει και να υπενθυμίσει την πορεία των μουσικών φεστιβάλ στη χώρα μας.


Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια έκθεση - έκπληξη έρχεται στην δεύτερη σκηνή του Terra Vibe, στο Vibe stage, στο πλαίσιο του RockWave Festival 2023, για να αποτυπώσει και να υπενθυμίσει την πορεία των μουσικών φεστιβάλ στη χώρα μας.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από το Rock in Athens το ιστορικό φεστιβάλ του 1985, που στην ουσία αποτέλεσε την έμπνευση και τον «πρόδρομο» του Rockwave Festival.

ria1

Στις 26 και 27 Ιουλίου του 1985, το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας (Καλλιμάρμαρο) φιλοξένησε για δυο αξέχαστες μέρες το πρώτο rock festival στην Ελλάδα, το «Rock in Athens 85» στο οποίο συμμετείχαν γνωστοί σταρ της δεκαετίας του 80. The ClashDepeche ModeThe CureCulture ClubThe StranglersNina HagenTalk TalkTelephone. Ένα από τα καλύτερα line up που έγιναν ποτέ, και που απόλαυσαν πάνω από 80.000 άνθρωποι!

ria2

Ο Dave Gahan των Depeche Mode σχολιάζει για το Rock in Athens: «Φυσικά και [θυμάμαι αυτήν τη συναυλία]. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, καθώς είχαμε μπροστά μας το μεγαλύτερο κοινό που είχαμε ποτέ παίξει μέχρι τότε. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr