Τι μπορείς να κάνεις αν σου αρέσει το υγρό στοιχείο, ακόμα και τους μήνες που η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.


Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για τα θαλάσσια σπορ, καθώς ο καιρός είναι συχνά ακόμα ευχάριστος σε σχέση με το καλοκαίρι (όχι πια ανυπόφοροι καύσωνες!), ενώ οι θερμοκρασίες του νερού είναι σε γενικές γραμμές υποφερτές για να το απολαύσει κανείς στο έπακρο. Ακολουθούν έξι θαλάσσια σπορ που μπορείς να τσεκάρεις κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, για να μην σταματήσεις να αθλείσαι στο υγρό στοιχείο που τόσο αγαπάς.

Καγιάκ

Το καγιάκ είναι ένα ευέλικτο θαλάσσιο σπορ που μπορείς να απολαύσετε σε ποτάμια, λίμνες και παράκτιες περιοχές (προσοχή, όχι πολύ βαθιά!). Το κλίμα του φθινοπώρου μπορεί να κάνει την περιπέτειά σου με καγιάκ ακόμα πιο συναρπαστική καθώς κάνεις κουπί μέσα σε πολύχρωμα τοπία και τα φύλλα που τώρα αρχίζουν να πέφτουν.

Stand-up Paddleboarding (SUP)

Το SUP είναι μια διασκεδαστική και χαλαρωτική θαλάσσια δραστηριότητα που μπορεί να γίνει σε ήρεμα νερά ακόμα και τώρα που το φθινοπωρινό αεράκι κάνει την εμφάνισή του. Εξερεύνησε και με αυτό λίμνες, ποτάμια ή παράκτιες περιοχές απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και το όμορφο τοπίο, κάνοντας μια φοβερή γυμναστική που θα σου προσφέρει άμεσα γράμμωση και ενδυνάμωση.

Κωπηλασία με κανό

Το κανό είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσεις ήρεμα ποτάμια και λίμνες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, για να συνδεθείς με τη φύση ουσιαστικά και να χαλαρώσει το πνεύμα σου.

Windsurfing

Εάν βρίσκεσαι σε μια περιοχή με σταθερό άνεμο (και η χώρα μας έχει μπόλικες από αυτές), το windsurfing μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό φθινοπωρινό θαλάσσιο σπορ για συναρπαστικές περιπέτειες. Το δροσερό αεράκι και το πολύχρωμο περιβάλλον μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία σου όσο δεν περίμενες.

Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να απολαύσεις το νερό και τις εποχές που αλλάζουν. Το φθινόπωρο συχνά φέρνει σταθερούς ανέμους, καθιστώντας το σε ιδανική εποχή για τους ναυτικούς. Ξεκίνα τα μαθήματα ιστιοπλοΐας με την παρέα σου και όταν νιώσετε έτοιμοι νοικιάστε ένα ιστιοπλοϊκό για κοντινές βόλτες.

Καταδύσεις

Οι καταδύσεις είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή και για το φθινόπωρο, πόσο μάλλον στη χώρα μας όπου τα νερά παραμένουν ακόμη ζεστά εκείνη την περίοδο του χρόνου. Και με λιγότερο κόσμο στα κλασικά σημεία καταδύσεων, προσφέρει μια πιο γαλήνια υποβρύχια εμπειρία.

Για να συνεχίσεις βέβαια τα water sports και το φθινόπωρο, είναι απαραίτητο να ενημερώνεσαι για τις τοπικές καιρικές συνθήκες και τις θερμοκρασίες του νερού στο μέρος που βρίσκεσαι, δίνοντας φυσικά έμφαση στις ιδιαίτερες οδηγίες ασφαλείας που χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση (π.χ. τη μορφολογία ενός ποταμού). Τέλος, απαραίτητος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας στο σώμα σου.