…και το νοσταλγικό βίντεο της Clairo που μας βάζει στο κλίμα της ταινίας


Αν είσαι φαν του skateboarding, είτε έχεις σανίδα του skateboard, είτε απλά σου αρέσει ν’ απολαμβάνεις «από μακριά» το σπορ, τότε επιβάλλεται να δεις αυτή την ταινία.

Αναφέρομαι στο Skate Kitchen. Η ανεξάρτητη ταινία που έχει σκηνοθετήσει η ταλαντούχα Crystal Moselle ακολουθεί ένα all-girl skate crew που ζουν στην Νέα Υόρκη.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί και ο Jaden Smith, γνωστός skateboarding lover, και οι κοπέλες skateboarders δεν υποδύονται κανέναν άλλο, από τον πραγματικό τους εαυτό (με διαφορετικά ονόματα)!

Η ταινία λοιπόν, πρόκειται για μια αυθεντική απεικόνιση της Generation Z και του πόσο διαφορετικό είναι για τις κοπέλες skateboarders να «ανήκουν» κάπου, τις μάχες και την προκατάληψη που υπάρχει σχετικά με τις γυναίκες και το εν λόγω άθλημα.

Η ενδιαφέρουσα ταινία περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό soundtrack στο οποίο συμμετέχει και η indie pop τραγουδίστρια, Clairo. To “Heaven” της καλλιτέχνιδας, ταιριάζει άψογα με το έντονα συναισθηματικό ταξίδι της πρωταγωνίστρια Camille (Rachelle Vinberg) και της επιθυμίας της να ταιριάξει κάπου, κάτι που βρίσκει μέσα από το γκρουπ των γυναικών το οποίο γνωρίζει.  

Στο βίντεο, η Clairo βρίσκεται σε ένα skate πάρκο, μαζί με άλλα κορίτσια που κάνουν skate (το καστ της ταινίας) και προσπαθεί και εκείνη να μάθει skate. Φυσικά, το νοσταλγικό feeling του βιντεοκλίπ διαταράσσουν οι άνδρες skateboarders οι οποίοι καταλήγουν να καυγαδίζουν με τις γυναίκες, δίνοντάς μια μικρή γεύση από την ταινία.  

Δες το τρέιλερ της ταινίας.

Κεντρική φωτό: Instagram @skatekitchenfilm