Έχεις 7.000 δολάρια εύκαιρα;


Υπάρχουν πολλές σανίδες του skateboard στην αγορά. Πολλές όμως. Μια βόλτα στο αγαπημένο σου e-shop και θα βρεις ένα σωρό σανίδες και ένα σωρό επιλογές σε τιμές.

ΟΚ, αυτές που έχουν λιγότερο από 30€ μπορεί να μην σε ικανοποιούν πρακτικά ή αισθητικά, αλλά την δουλειά πάνω-κάτω, την κάνουν.

Αν είχες όμως μία, που κοστίζει $7.000 δολάρια; Θα σε ικανοποιούσε να την πας μια βόλτα; Ή αν είχες αυτό το τρελό ποσό να διαθέσεις (λέμε τώρα), θα το έκανες, in the first place;

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, αναφέρομαι στην collector’s item σανίδα skateboard που έβγαλε πρόσφατα σε δημοπρασία η Hermès.

Όχι πολύ καιρό πριν, η Hermès λάνσαρε μια συλλογή ρούχων για το Φθινόπωρο 2018. Παρόλα αυτά, ο πολυτελής, Γαλλικός οίκος δεν σχεδιάζει μόνο high end ρούχα. Ως γνωστό –στα καλά σαλόνια τουλάχιστον…-, το brand σχεδιάζει και σανίδες του skateboard.

Πέρσι λοιπόν, οι οίκος για την φθινοπωρινή συλλογή του, λάνσαρε και μια συλλογή σανίδων skateboards. Μία από τις σανίδες της συλλογής βγήκε σε δημοπρασία, μέσω του Heritage Auctions, σε συνεργασία με το e-shop, Moda Operandi.

Η εν λόγω σανίδα, θεωρείται collector’s item ήδη, ίσως γι’ αυτό και η τιμή του είναι στα ύψη. Στα $7.000 δολάρια (περίπου €6.000 ευρώ) υπολογίζεται η τιμή της πολυτελούς σανίδας η οποία διαθέτει το Sangles en zigzag σχέδιο. Το σχέδιο αυτό προέρχεται από τα παλιά αρχεία του οίκου και το είχε σχεδιάσει ο θρυλικός σχεδιαστής Henri d’Origny.

7000hermerskateboard_01.jpg

Η σανίδα είναι φτιαγμένη από ένα ελαφρύ ξύλο οξιάς με καπλαμά από σφένδαμο. Η κατάσταση της σανίδας είναι εξαιρετική και διαθέτει την αρχική Hermès συσκευασία.

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου. Η σανίδα φαίνεται να έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς μέχρι και σήμερα, έχει μείνει μόνο ένα κομμάτι.

Λες το προλαβαίνουμε;