Life is a roller(skate)coaster!


Κάτι ξέρουν στα Hooters και έχουν τις σερβιτόρες να φορούν στενά t-shirts και roller skates, αντί για παπούτσια. Έχει μια περίεργη παιδικότητα και σεξαπίλ παράλληλα, το σπορ αυτό, που είτε τρελαίνει άνδρες στην γνωστή αλυσίδα εστιατορίων, είτε απλά μπορεί να το απολαμβάνει κανείς, κάνοντας βόλτες δίπλα στην θάλασσα στο Φάληρο. Το roller skating είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό λοιπόν. Να το βλέπεις και να το κάνεις.

Αν πάντως το να βλέπεις άλλους με τα skates τους, δεν σου είναι αρκετό, no worries. Μπορείς να κάνεις και εσύ ένα test drive στο εν λόγω άθλημα. Αν είσαι αρχάριος, τα παρακάτω tips θα σου προσφέρουν ένα εύκολο και ασφαλές ξεκίνημα.

Έτοιμος να… ρολάρεις λοιπόν;

Τι θα χρειαστείς

Προφανώς, roller skates. Επίσης, θα χρειαστείς οπωσδήποτε και εξοπλισμό που θα σε κρατήσει ασφαλή. Επιγονατίδες, pads για τους αγκώνες, κράνος και ειδικά γάντια είναι τα βασικά.

Τι να κάνεις όταν βρεθείς στο… rink

Αφού έχεις φορέσει όλο τον εξοπλισμό και είσαι ασφαλής, τότε ξεκινάει το ευχάριστο μέρος! Μπορείς να ξεκινήσεις το roller skating!

Αρχικά, φέρε τα πόδια σου στο ύψος των ώμων. Έπειτα, λύγισε λίγο τα γόνατα και κάνοντας ένα ελαφρύ κάθισμα. Αυτό θα σου δώσει ώθηση να ξεκινήσεις να ρολάρεις, αλλά και για να βρεις σωστή ισορροπία.

Έπειτα, αφού βρεις μια στάση που σε βολεύει, βρες ένα σημείο να πιαστείς και… αφέσου! Ξεκίνα το roller skating! Με την στάση αυτή λοιπόν, ξεκίνα κάνοντας ένα μίνι practice. Προσπάθησε να περπατήσεις αρχικά με τα skates μέχρι να βρεις την τέλεια ισορροπία. Και να πέσεις, δεν πειράζει! Γι’ αυτό έχεις τον προστατευτικό εξοπλισμό! Μετά από λίγη ώρα στην πίστα, θα συνηθίσεις και θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Αφού νιώσεις αρκετά σίγουρος/η, ότι έχεις βρει την ισορροπία σου, άρχισε να κάνεις μεγαλύτερες κινήσεις. Έπειτα, ξεκίνα να σπρώχνεις ακόμη πιο δυνατά, δίνοντας ώθηση και «γλιστρώντας» το ένα πόδι μετά το άλλο. Όταν νιώσεις απόλυτη ασφάλεια, αύξησε την απόσταση και την ταχύτητά σου!

Κεντρική φωτό: Josh Edgoose / Unsplash