H απόλυτη συνεργασία της Supreme με έναν από τους πιο θρυλικούς street artists του πλανήτη


Η τελευταία συνεργασία της Supreme είναι με τον θρυλικό Lee Quiñones. O Lee είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες/γκραφιτάδες της Αμερικής, ο οποίος γεννήθηκε στο Puerto Rico το ’60.

Μεγάλωσε όμως στην Νέα Υόρκη, στις κακόφημες γειτονιές και τη δουλειά του άρχισε να εκφράζει μέσα από τα γκράφιτι που έκανε στα βαγόνια του τρένου. Ο ίδιος ξεκίνησε να σχεδιάζει από τα 5 του χρόνια, ενώ ήταν από τους πρώτους που έβαψαν με σπρέι μπογιά ολόκληρο βαγόνι τρένου!

https://www.instagram.com/p/Beqws4eAvwW/?utm_source=ig_embed

Η σύγχρονη ματιά του Lee θυμίζει πολύ την δουλειά των  Keith Haring και του Jean-Michel Basquiat (και οι δυο οι οποίοι έχουν κι αυτοί «συνεργαστεί» μετά θάνατον με το skate brand).

https://www.instagram.com/p/BLfOK90hdVL/?utm_source=ig_embed

Για την SS18 συλλογή της Supreme’s SS18, ο Quiñones συνεργάζεται με το brand για να δημιουργήσει ρούχα αλλά και σανίδες του skateboard που περιλαμβάνουν σχέδια του καλλιτέχνη.

lee_skateboard_supreme_collab_01.jpg

Το pairing των δυο είναι αρκετά καλό, αν σκεφτεί κανείς ότι και η Supreme αλλά και ο Quiñones πολλές φορές χρησιμοποιούν την δουλειά τους, για να εκφράσουν πολιτικά ζητήματα της εποχής.

Η δουλειά του Quiñones εξάλλου, έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως «αντιπολεμική». Το 1997 είχε μάλιστα δημιουργήσει το εκπληκτικό Jesus Christ: Superstar” στο οποίο είχε συμπεριλάβει Βιετναμέζους στρατιωτικούς των οποίων η μορφή θύμιζε αυτή του Ιησού Χρηστού.

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Supreme αποτιεί φόρο τιμής σε έναν θρυλικό street artist, είτε για να δημιουργήσει συλλογή ρούχων, είτε σανίδες του skateboard. Το 2008 είχε συνεργαστεί με τον Dash Snow, το 2011 με τον Futura, ενώ το 2013 είχε συνεργαστεί με την ομάδα του Basquiat για μια σειρά ρούχα αφιερωμένη στον γνωστό καλλιτέχνη.