Εύκολα tips για να την συντηρήσεις σε άψογη κατάσταση!


Λατρεύεις το skate, το ξέρω. Άρα λατρεύεις (μην πω αγαπάς και φανώ υπερβολική) την σανίδα σου! Της δείχνεις όμως ότι την αγαπάς; Και αυτή την αγάπη και φροντίδα πρέπει να της την δείχνεις, διατηρώντας της και καθαρίζοντάς την σωστά!

Πώς; Σου λέω παρακάτω!

Διατήρησε την επιφάνεια σε καλή κατάσταση

Η πολύ έκθεση στον ήλιο ή το νερό αποτελούν απειλή για την επιφάνεια της σανίδας σου. Αυτοί μπορεί να είναι οι λόγοι που η σανίδα θα φθαρεί και θα την καταστρέψει. Είναι σημαντικό λοιπόν, να την καθαρίζεις. Με μια ειδική βούρτσα και λίγο σαπούνι με νερό, τρίψε την κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ξέπλυνέ την. Για την πιο τραχεία επιφάνεια της σανίδας κάνε το ίδιο, απλά με πολύ απαλές κινήσεις αυτή την φορά. Στέγνωσε την επιφάνεια σκουπίζοντάς την με μια πετσέτα και άφησέ την σε σκιερό μέρος να στεγνώσει καλά για 2-3 ώρες πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις.

Πέρασε με λιπαντικό τα ρουλεμάν

Απαραίτητο για την διατήρηση της σανίδας είναι τα ρουλεμάν. Αν ακούς να «τσιρίζει» η σανίδα σου ή αν κολλάει και να μην ρολάρει καλά τότε δεν πρέπει να την ξαναχρησιμοποιήσεις μέχρι να φτιάξεις τα ρουλεμάν (για την δική σου προστασία). Πέρασέ τα λοιπόν, με κάποιο λιπαντικό, χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην καλύτερη απόδοση της σανίδας σου, αλλά και στο να μην πιάσει σκουριά.

Περίστρεψε τις ρόδες

Με την χρήση είναι πολύ πιθανό οι ρόδες να χαλάσουν την επίδοσή τους πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενες, με αποτέλεσμα να μην έχουν ευθεία κατεύθυνση και να ρολάρουν προς το πλάι περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. Είναι σημαντικό να τις αλλάζεις κάθε τόσο κι αν βλέπεις ότι έχουν μεγάλη τριβή, είναι σοφότερο να τις αντικαταστήσεις.

Δες πώς να περιστρέψεις τις ρόδες σου.