Τα καλύτερα spots για skate στην Αθήνα 


Έχει αλλάξει πολύ η Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Προς το… κακό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και προς το καλό σε άλλες. Το (πολύ) καλό είναι το γεγονός, ότι πλέον η πόλη μας επιτρέπει στους νέους και τους προσκαλεί να δοκιμάσουν τις επιδεξιότητες τους σε πολλά δημιουργικά πράγματα. Είτε «στολίζοντας» παλιούς τοίχους της πόλης με όμορφα γκράφιτι, είτε πρόκειται για τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου μπορεί κανείς να τεστάρει τις ικανότητές του στο παρκούρ, το ποδήλατο και φυσικά το skateboarding.

Ειδικά, για το τελευταίο, μπορεί κανείς να βρει αρκετά μέρη κατάλληλα για το σπορ. Και όχι απλά μέρη που ευδοκιμούν και βοηθούν τους επιδέξιους skaters να εξασκήσουν τις ικανότητές τους, αλλά σημεία που έχουν και αισθητικό ενδιαφέρον.

Ποια είναι λοιπόν, τα καλύτερα που επιβάλλεται να επισκεφθείς;

LATRAAC (Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός)

Το πρώτο ξύλινο bowl για transition skateboarding. Το Latraac είναι δημιούργημα του αρχιτέκτονα Ζάχου Βάρφη το οποίο κατασκευάστηκε με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, φίλων και ειδικών. Στον κήπο της οδού Λεωνίδου λειτουργεί πλέον καφέ-εστιατόριο, οπότε, ακόμα και αν δεν είσαι skater, μπορείς να απολαμβάνεις τις φιγούρες των skaters που είναι εκεί καθημερινά, κάνοντας τα… ακροβατικά τους!

Skatepark Βεΐκου (Λεωφ. Βεΐκου 192, Γαλάτσι)

DIY skatepark στο Γαλάτσι, και για την ακρίβεια μέσα στο Άλσος Βεΐκου. Το τεράστιο πάρκο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια ετών. Οι skaters της περιοχής κατάφεραν να το φτιάξουν και να δημιουργήσουν με πολύ κόπο το εντυπωσιακό αυτό πάρκο.

ΚΠΙΣΝ (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα στολίδι στην πόλη μας, και ένας λόγος που το αγαπάμε τόσο πολύ είναι γιατί πλέον ευνοεί και τους επιδέξιους skaters για να κάνουν τα κόλπα τους! Στο σημείο του φάρου μπορεί κανείς να… στρολάρει με θέα την Αθήνα!

Bank to Wall (Σταδίου 38, Αθήνα)

Στο κατάκεντρο της πόλης μας μπορεί κανείς να εξασκήσει τα… κόλπα του! Πρόκειται για το σημείο απέναντι από την Τράπεζα στη Σταδίου και στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει ατελείωτες ώρες skateboarding.