Αρχάριος στο skateboarding; Μην ανησυχείς, we got you.


Ήμουν αγοροκόριτσο μικρή. Και μου άρεσε να κάνω skateboard. Είχα μια μικρή σανίδα και εγώ σαν παιδί. Τίποτα το τρομερό, μη νομίζεις. Στα χώματα έπαιξα σαν rookie στο χωριό του πατέρα μου. Και αν αυτά… τα χώματα μπορούσαν να μιλήσουν, θα έλεγαν ότι ήταν άπειρες οι φορές που έχω «σκίσει» τα γόνατά μου προσπαθώντας να μάθω να κάνω skateboard.

Αχ, μακάρι να ήξερα τότε, αυτά που ξέρω τώρα. Γιατί τα παρακάτω tips αν είσαι αρχάριος στο skateboard είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν να μάθεις τι να προσέχεις πριν ανεβείς στην σανίδα!

Εξοπλίσου

Είναι σημαντικό να μην… φας τα μούτρα σου, όπως κι εγώ! Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι εξοπλισμένος πριν ξεκινήσεις. Τι χρειάζεσαι; Κράνος, επιγονατίδες και pads για τους αγκώνες. Αυτά είναι τα βασικά μόνο… Μόλις μάθεις να… ρολάρεις μπορείς να τα βγάλεις (εκτός από το κράνος!).

Ξεκίνα μένοντας ακίνητος

Πριν βγεις στους δρόμους, κάνε practice… ακίνητος! Είναι σημαντικό να δεις πώς τα πας με την ισορροπία. Ανέβα πάνω της, σε ένα ασφαλές σημείο (όχι στον δρόμο), όπως πάνω σε ένα χαλί στο σπίτι ή σε γκαζόν και δες πώς αισθάνεσαι. Απλά στάσου στην σανίδα και δες με ποιο πόδι νιώθεις περισσότερη σταθερότητα. Κατέβασε το άλλο στο έδαφος και άρχισε σιγά-σιγά να ρολάρεις.

Σπρώξε λες και περπατάς

Για να μην φύγει η σανίδα από τα πόδια σου, κάνε απλές κινήσεις. Σπρώξε αρχικά σιγά-σιγά σαν να περπατάς. Αντί να σπρώχνεις την σανίδα μακριά σου, σπρώξε την σανίδα σταθερά και αργά σαν να τραβάς κουπί! Εσύ πρέπει να ελέγχεις που πάει η σανίδα, όχι αυτή να σε… καθοδηγεί! Αποκτώντας άνεση και συνηθίζοντας την κίνηση αυτή, μπορείς να αρχίσεις να πηγαίνεις και λίγο πιο γρήγορα.

Χρησιμοποίησε το πίσω μέρος του ποδιού σαν φρένο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσεις να ρολάρεις, είναι με το πίσω μέρος του ποδιού σου. Απλά βγάλε το ένα πόδι σου από την σανίδα και αργά πάτησε με την φτέρνα σου, μέχρι να κόψεις ταχύτητα. Όταν συνηθίσεις την σανίδα, τότε μπορείς απλά να πατήσεις και κανονικά το πόδι σου για να την σταματήσεις.

Άσε τα κόλπα για μετά

Ναι, θέλεις να κάνεις όλα τα κουλ κόλπα όταν βγεις έξω, αλλά βάλε ένα στοπ! Μάθε πρώτα τα βασικά και μάθε τα καλά! Έπειτα, μπορείς να αρχίσεις να… πειραματίζεσαι! Απόλαυσε όμως στην αρχή να κάνεις skateboard, έστω και απλά… στρολάροντας στην γειτονιά σου.

Και να θυμάσαι πάντα να προσέχεις συνεχώς όταν βγαίνεις με την σανίδα στους δρόμους! Ψάξε για αλάνες ή για ειδικά διαμορφωμένους χώρους skateboard, ειδικά αν είσαι αρχάριος!