Πώς είναι να είσαι gay σε έναν κόσμο γεμάτο straight άνδρες;


Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου που ο επαγγελματίας skater Brian Anderson, δήλωσε ότι είναι gay, κάνοντάς τον, τον πρώτο ανοιχτά-ομοφυλόφιλο skater. Σήμερα, σε συνέντευξή του για The New Yorker, ο γνωστός αθλητής μιλάει για την εμπειρία του αυτή. Πώς είναι να είσαι ο πρώτος gay skater που μιλάει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του;

Ένα βίντεο του Anderson προκύπτει μέσα από την συνέντευξη αυτή, που μιλάει για το θέμα της σεξουαλικότητάς του σε σχέση με την καριέρα του. Ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι είχε τεράστιο αντίκτυπο στην καριέρα του το γεγονός ότι δεν είχε μιλήσει ως τότε ανοιχτά για το θέμα αυτό.

«Υπήρχαν όλα αυτά τα συμβάντα γύρω μου και στην κοινωνία γενικότερα, που μου έλεγαν να μην πω τίποτα σε κανέναν για αυτό το θέμα. Ένιωθα πολύ μόνος», δηλώνει ο θρυλικός skater.

«Ήταν δύσκολο να προσποιούμαι. Ένιωθα καλά με το να πληγώνομαι, να είμαι σκληρός με τον εαυτό μου, να υποφέρω. Νομίζω ότι είχα πολύ θυμό πολλές φορές και το να ακούω αυτά τα πράγματα, με έκανε να τα “βγάζω” όλα στην σανίδα μου», προσθέτει.

Αφού μίλησε για την σεξουαλικότητά του στην οικογένεια του, ένιωσε ένα βάρος να φεύγει από πάνω του και τότε είναι που αποφάσισε να το πει και δημόσια.

Αυτή δεν ήταν μια καθόλου εύκολη απόφαση για τον Anderson, αλλά ήξερε ότι αν έκανε αυτό το βήμα θα έδινε κουράγιο στους fans του, αλλά και σε άλλους gay skaters του χώρου.

«Ήταν πολύ δύσκολο να εκθέσω έτσι τον εαυτό μου, αλλά βλέποντας τι περνάνε τα παιδιά εκεί έξω, να μην ξέρουν που να στραφούν, μέχρι και να θέλουν να αυτοκτονήσουν ένιωσα την υποχρέωση να το κάνω», λέει σχετικά ο Anderson.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί ότι ο Anderson είναι ο πρώτος αθλητής –σε όλα τα σπορ- που έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο μόνος που έχει τα δικά του signature παπούτσια, αποδεικνύοντας ότι παρόλη την πρόοδο στο θέμα αυτό, ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς.

{youtube}G9kklRHtrRY{/youtube}