Η Ερασμία Καραγιάννη μας ανοίγει ένα παράθυρο στο μαγικό χώρο των γεμάτων θετική ενέργεια «longboard-άδων»...


Photo: Yannis Asimakopoulos photography

Ταχύτητα και δεξιοτεχνία είναι τα στοιχεία που κάνουν κάποιους παθιασμένους νέους να αναζητούν μέσα από το longboard ένα νέο τρόπο ζωής. 

Η Ερασμία Καραγιάννη, 24 ετών και φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων, είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι, γεμάτο αυτοπεποίθηση και, σαν λάτρης της περιπέτειας, είναι μία πραγματική longboard lover. Η Ερασμία έχει ασχοληθεί με αρκετά αθλήματα στο παρελθόν, σήμερα όμως ασχολείται πολύ και με το longboard, το οποίο κυριολεκτικά της έχει κλέψει την καρδιά. Η συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας άνοιξε ένα παράθυρο στο μαγικό χώρο των τρελαμένων «longboard-άδων», γεμάτων θετική ενέργεια, τόλμη και αγάπη για περιπέτεια. Είναι ο χώρος και ο κόσμος που αγαπάμε εδώ στο Platform, αφού πιστεύουμε κι εμείς σε αυτό που μας λέει η νέα καμπάνια της Amita Motion, ότι η Θετική Ενέργεια βρίσκεται παντού! Βρίσκεται γύρω μας, βρίσκεται μέσα μας. Εμείς οι ίδιοι «Είμαστε Θετική Ενέργεια»! Αν καταφέρεις να το δεις έτσι, τότε #toxeis - όπως η Ερασμία ή όπως οι νέοι που έχουν ανεβάσει video με τις δικές τους ιστορίες «Θετικής Ενέργειας» στη νέα πλατφόρμα της Amita Motion, Positive Feed

Τι είναι λοιπόν το longboard;

erasmia2_katheti.jpgΓια όσους δεν το γνωρίζουν ίσως να μην είναι ευδιάκριτη η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στο skateboard. Το longboard εμπνέεται από το skateboard, έχει όμως σημαντικές διαφορές, όχι τόσο στον εξοπλισμό, όσο στη φιλοσοφία και στα αισθήματα που προκαλεί.

Είναι θέμα μεγέθους: μεγαλύτερη σανίδα, μεγαλύτερα ροδάκια, διαμορφωμένα για να τσουλάνε ευκολότερα σε κατηφορικές –κυρίως– διαδρομές. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερη αδρεναλίνη. Δεν είναι τόσο urban, δηλαδή γίνεται συνήθως εκτός πόλης, είναι άθλημα κυρίως του βουνού, στοιχείο που αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του, τον πυρήνα της φιλοσοφίας του. Μέρη όπου υπάρχει άσφαλτος, κλίση και στροφές είναι ιδανικά για να το απολαύσει κανείς. «Είναι της φύσης, είναι περιπετειώδες, είναι ταξιδιάρικο» όπως μας λέει χαρακτηριστικά η Ερασμία. 

Το αίσθημα ελευθερίας και το στοιχείο της περιπέτειας

Η Ερασμία γνώρισε το άθλημα μέσω του skateboard. To longboard ήρθε ως προέκταση της αγάπης της για αυτό το σπορ. Περιπετειώδης και ανήσυχη, γύρω στα 12 άρχισε να ανακαλύπτει τα boardsports. Αρχικά γνώρισε το skate, ήρθε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους, πειραματίστηκε και τελικά... λάτρεψε το longboard!

Όπως η ίδια αναφέρει, νιώθει μεγάλη ελευθερία όταν τσουλάει, οι ανησυχίες της ξεπερνιούνται ενώ ταυτόχρονα οι αγωνίες και τα άγχη της καθημερινότητας παραμερίζονται. Το αίσθημα ελευθερίας τη γεμίζει όρεξη για ζωή, χαρά και δύναμη. Η θετική της ενέργεια εκτινάσσεται. Η ίδια την εισπράττει και τη μεταδίδει στους γύρω της. Είναι η ίδια «Θετική Ενέργεια». Αν το βλέπεις κι εσύ έτσι, τότε σίγουρα #toxeis.

Γιατί το λατρεύουν οι fan του; Όχι τόσο για τον αθλητικό πυρήνα του, αλλά κυρίως για το στοιχείο της περιπέτειας που το χαρακτηρίζει. Ταχύτητα, αδρεναλίνη, φύση, νέες παραστάσεις και (γιατί όχι;) νέοι φίλοι και νέοι προορισμοί.

Το longboard θα μπορούσε να χαρακτηριστεί extreme sport. Έχει ταχύτητα, έχει ρίσκο, επικινδυνότητα, απαιτεί όμως και συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας. Και επειδή η ασφάλεια είναι πάνω από όλα, εννοείται ότι για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτό δε φτάνει να διαθέτει μόνο ένα σανίδι longboard, αλλά χρειάζεται και τον κατάλληλo εξοπλισμό (κράνος, επιγονατίδες, επιαγγονίδες, γάντια). Εξοπλισμός, καθαρό μυαλό και προσήλωση στους κανόνες προσφέρουν ασφάλεια και προστασία. 

«Υπάρχουν παιδιά που σε λίγους μήνες κατάφεραν να κάνουν άνετα cruising»

«Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με το longboard, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει βρίσκεται στις αψίδες του Ο.Α.Κ.Α.», μας λέει η Ερασμία και συμπληρώνει: «Εκεί μπορεί να βρει παρέες που ασχολούνται με το άθλημα και (γιατί όχι;) να ενταχθεί σε αυτές. Έτσι μόνο μπορεί να συμμετάσχει σε ομαδικές εξορμήσεις μέσα από τις οποίες θα απολαύσει τις χαρές του αθλήματος. Υπάρχουν όμως και παρέες που έχουν δημιουργήσει ομάδες στο fb όπως είναι οι Boca Grande Street, οι Longboard Girls Crew Greece οι Salunatics και οι Greasehill». 

erasmia3.jpg

Βέβαια, «δεν είναι δεδομένο πόσο καιρό πρέπει να ασχοληθεί καποιος για να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν παιδιά που σε λίγους μήνες έχουν καταφέρει να κάνουν άνετα cruising (ο πιο ακίνδυνος τρόπος να κάνεις longboard)». 

Όπως συμβαίνει παντού, έτσι και το longboard απαιτεί πολλές ώρες εξάσκηση, πείσμα, επιμονή και καλή φυσική κατάσταση. Τίποτα δεν είναι εύκολο, ούτε οι πιο απλές κινήσεις. Αν αγαπάς, όμως, κάτι και σου αρέσει, δεν σκέφτεσαι τίποτα. Αν δεν τα παρατάς εύκολα, αν συνεχίζεις να προσπαθείς γεμάτος θετική ενέργεια, μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή και να την πηγαίνεις εκεί που θέλεις εσύ. 

«Μην το βάζεις κάτω, να σηκώνεσαι και να εξελίσσεσαι» είναι το μήνυμα που θέλει να μας στείλει η Ερασμία, ένας από τους καθημερινούς «ήρωες» που προβάλλουμε μέσα από το Platform και που αναδεικνύει η νέα πλατφόρμα της Amita Motion, Positive Feed. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, η Amita Motion θέλει να αναδείξει όλες τις ιστορίες «Θετικής Ενέργειας» που έχουν να πουν, παρακινεί τους νέους να δείξουν ότι το ‘χουν και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν τη δική τους ιστορία, στην οποία έπεσαν και σηκώθηκαν ξανά πιο δυνατοί! 

Aπό τις αψίδες του Ο.Α.Κ.Α. στον Υμηττό

Υμηττός, Πάρνηθα, Πεντέλη είναι τα πιο διάσημα Longboard Spots στην Αθήνα που περιγράφουν τον αυθεντικό φυσιολατρικό προσανατολισμό του. Στην Ερασμία αρέσουν αυτά τα μέρη, αλλά η ίδια μας λέει: «Θα ήθελα να ταξιδεύω και αλλού με την παρέα μου για να κάνω longboard, αν και είναι δύσκολο να κουβαλάω τον εξοπλισμό». 

erasmia5.jpg

Κλείνοντας την συνέντευξη, το μήνυμα που μας έστειλε η Ερασμία ήταν το εξής: «Δεν πρέπει να μας διακατέχει αρνητισμός, πρέπει να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων». 

Επόμενος, άμεσος προορισμός; Στις 21-6 στην Κηφισιά, από όπου οι πιο τρελαμένοι «longboard-άδες» θα ξεκινήσουν την βόλτα τους με τη δύση του ηλίου με προορισμό το κέντρο της πόλης. 

Πιστεύεις κι εσύ ότι #toxeis; Απόδειξέ το! 

Αν κι εσύ έχεις μια ιστορία «Θετικής Ενέργειας», στην οποία έπεσες και σηκώθηκες ξανά πιο δυνατός/ή, μπες τώρα στη νέα πλατφόρμα της Amita Motion και δείξε σε όλους ότι #toxeis, με ένα απλό κλικ

1.    Ανέβασε το video σου με μουσική, χορό, gaming ή με ό,τι άλλο σε κάνει να το’χεις και κέρδισε positive points.
2.    Αύξησε τα Positive Points σου ανεβάζοντας νέα video, κάνοντας video response σε άλλους ή κέρδισέ τα όταν κάποιος κάνει video response σε εσένα.
3.    Επισκέψου το upgrade room και χρησιμοποίησε τα positive points που έχεις συγκεντρώσει. Εκεί μπορείς να κάνεις upgrade επιλέγοντας ανάμεσα από τα πιο θετικά gadgets και εμπειρίες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι είμαστε θετική ενέργεια και να δείξεις ότι #toxeis!

{youtube}ZKNVplwgqJk{/youtube}