F#@%^ you Donald Trump!


Πάει δεν ξέρω και εγώ πόσος καιρός, που ο Donald Trump εκτελεί χρέη Πλανητάρχη και ο κόσμος μας από τότε, δεν είναι σίγουρα ο ίδιος. Ο καλλιτέχνης και ακτιβιστής Ai Weiwei καθώς και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Shepard Fairey αποφάσισαν να συνεργαστούν με το The Skateroom και να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα σχετικά με τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής. Το αποτέλεσμα αυτού; Μια νέα συλλογή από σανίδες του skateboard που έχουν ένα βαθύτατο και ουσιαστικότατο μήνυμα: F#@%^ you Donald Trump!

Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο μήνυμα των καλλιτεχνών. Το εν λόγω brand λοιπόν, προσκάλεσε διάφορους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν περιορισμένης κυκλοφορίας έργα πάνω σε σανίδες του skateboard, με σκοπό να υποστηρίξουν καλλιτεχνικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θέλουν να παροτρύνουν νέα παιδιά να ασχοληθούν με τις τέχνες και το skateboarding.

Το έργο του Ai Weiwei είναι μέρος του “Study of Perspective”, μια συλλογή φωτογραφιών που έχει τραβήξει από το 1995 μέχρι και το 2003. Κατά την διάρκεια του χρονικού αυτού διαστήματος, ο καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει σχεδόν παντού στον κόσμο και έχει φωτογραφήσει από σημαντικά αξιοθέατα (βλ. Λευκός Οίκος) μέχρι και σύμβολα εξουσίας.

Οι εν λόγω σανίδες έχουν μια… αξιοπρόσεκτη τιμή (αυτές του Ai Weiwei φτάνουν μέχρι και τα $3,000 δολάρια) ενώ θα κυκλοφορήσουν μόλις 666 σανίδες, 66 από τις οποίες έχει υπογράψει ο Ai Weiwei.

Οι σανίδες του Shepard Fairey και των υπόλοιπων aritsts είναι πιο οικονομικές καθώς τιμολογούνται στα $450 δολάρια (και λιγότερο) η καθεμία.

ai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-01.jpgai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-02.jpgai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-03.jpgai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-04.jpgai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-05.jpgai-weiwei-shepard-fairey-skate-decks-06.jpg

Οι σανίδες είναι διαθέσιμες στο online store του The Skateroom.