Πόσα guts χρειάζεται ένας 25χρονος Έλληνας για να πετάξει στο Λος Άντζελες απλά για να κάνει skate;


Πως σηκώθηκες μία μέρα και είπες, ‘θα πάω στη Μέκκα του skate, το Λος Άντζελες’; Το οργάνωνες για καιρό το ταξίδι;

Για να πω την αλήθεια, με το Λος Άντζελες είχα από πάντα τρελή αγάπη και ήθελα πάντα να πάω, απλά δεν είχα βάλει ποτέ μου πείσμα και πίστη για να το κάνω. Θεωρώ πως πήγα την κατάλληλη στιγμή και ηλικία. Το ταξίδι το είχα οργανώσει καιρό, αρκετούς μήνες πριν. Ήταν κάπως πιο εύκολο για εμένα επειδή έχω γεννηθεί στον Καναδά (Βανκούβερ) και δεν χρειάστηκε να κοπιάσω με έκδοση βίζας.

{vimeo}187493607{/vimeo}

platform-skate-zogaris2.jpg

Τι αντιπροσωπεύει για εσένα η Καλιφόρνια και πως τα είδες από κοντά τα πράγματα;

Η Καλιφόρνια για εμένα αντιπροσωπεύει μία γη ολοκλήρωσης των μεγάλων ονείρων ανθρώπων. Πάντα ήξερα πως το skate είναι σε άλλο επίπεδο και πως σίγουρα ‘θα μου ανοίξουν τα μάτια’ για τα καλά. Αλλά μόλις έφτασα και τα έζησα από κοντά, δεν μπορούσα να πιστέψω στη ζωή μου πως η κουλτούρα του skate είναι κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ! Όπου και να κοίταγα, όπου και να ήμουν, έβλεπα κόσμος με cruisers και skateboards, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και εκτός από όλα αυτά, μιλάμε για μία πόλη 200 χρόνια μπροστά από όλα. Ευγένεια, καθαριότητα, πολύ δυνατή ενέργεια που λίγοι μπορούν να την νοιώσουν.

Φαντάζομαι κάποια πράγματα που είδες εκεί θα ήθελες να είχαν εφαρμογή και στην Ελλάδα…

Δυστυχώς, πάρα πολλά πράγματα που είδα εκεί θα ήθελα να είχαν εφαρμογή στην Ελλάδα. Και όχι μόνο στο skate, όσο και στα μυαλά των ανθρώπων εδώ, τη συμπεριφορά και την πολιτική. Η Ελλάδα είναι άπειρα χρόνια πίσω και δυστυχώς η κουλτούρα και η νοοτροπία εδώ δεν θα μπορέσει να φέρει το skate ποτέ σε τέτοιο επίπεδο. Εδώ η φάση είναι η φραπές και κλαρίνο, χαχαχα.

platform-skate-zogaris1.jpg


Βλέπω συνάντησες και μορφές όπως τον Andrew Reynolds και τον φωτογράφο Van Styles…

Ξέρεις, τον Van Styles τον λάτρευα από πάντα και μιλάγαμε καμιά φορά στο Instagram. Είχε τύχει αρκετές φορές να του κάνω comment και να μου απαντήσει, πράγμα που με χαροποιούσε full και πίστευα πως ήταν πολύ cool άτομο. Μια μέρα λοιπόν που περπάταγα στην Hollywood & Highland, έτυχε να έχει μία έκθεση με αυτοκίνητα και φωτογράφους. Τον αναγνώρισα αμέσως! Του μίλησα κατευθείαν και ο άνθρωπος ήταν full θετικός σε όλα! Από τους αγαπημένους μου φωτογράφους σίγουρα!

Όσον αφορά τον Andrew Reynolds (σ.σ. από τους καλύτερους Αμερικάνους pro street skaters, ιδρυτής και της Baker Skateboards, μεταξύ άλλων), αυτός και αν είναι άνθρωπος! Πολύ cool, πολύ ανοιχτός σε όλα, χαλαρός σαν το(ν) Boss που βλέπουμε στα videos! Τον συνάντησα στο Venice Beach Skate Park, όπου έκανα skate, και ‘έσκασε’ εκεί με τον μικρό του γιο για να προπονηθούν στο bowl. Απίστευτη στιγμή θα έλεγα. Έκανε skate μπροστά μου ένας 38χρονος, σαν ήταν 20 χρονών παιδί, και αυτός ήταν ο Andrew Reynolds!

Τελικά, το skate σου έσωσε τη ζωή;

Μετά από αυτό το ταξίδι, γενικά κατάλαβα πολλά πράγματα για εμένα και για την Ελλάδα. Μου ‘άνοιξε το μυαλό και η ψυχή μου’! Πήγα στον Παράδεισο του Skateboarding και δεν το πίστευα. Ναι, το skate μου άλλαξε τη ζωή ολόκληρη για τα καλά, αν δεν ήταν αυτό θα ήμουν ένα τίποτα και δεν θα είχα την πώρωση για ένα τέτοιο ταξίδι. Skateboarding saved my life!

Ο Δημήτρης είναι από την Αθήνα και ρολάρει για τα Sublime Stores και DC Shoes Greece.

platform-skate-zogaris3.jpg