Μπροστά σε ένα κατάμεστο πλήθος 1.700 θεατών, το εντυπωσιακό stage του ACRO ανέδειξε νικητή του RedBullBCOneCypherGreece τον Onel.


Μπροστά σε ένα κατάμεστο πλήθος 1.700 θεατών, το εντυπωσιακό stage του ACRO ανέδειξε νικητή του RedBullBCOneCypherGreece τον Onel, το περασμένο Σάββατο, 29 Μαρτίου. Ο 18χρονος B-boy από την Κόρινθο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ημιτελικό της Ανατολικής Ευρώπης στην Κροατία, στις 13 Σεπτεμβρίου με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου breakingδιαγωνισμού στο Παρίσι τον ερχόμενο Νοέμβριο.   

 

Το περασμένο Σαββατόβραδο η Αθήνα χόρεψε σε ρυθμούς breakdance. Σε ένα εντυπωσιακό αμφιθεατρικό σκηνικό στο ACROστην Ιερά Οδό, 1.700 θεατές, γέμισαν τα τρία επίπεδα του χώρου παρακολουθώντας την πιο επική B-boyingμάχη που έγινε ποτέ στην πρωτεύουσα. Οι 16 καλύτεροι χορευτές της εγχώριας σκηνής επιδόθηκαν σε 1-on-1 battles με πολλά powermoves και άλλες θεαματικές φιγούρες στα πλαίσια του RedBullBCOneCypherGreece υπό το έμπειρο πάνελ των κριτών και παγκοσμίου φήμης B-boys, LilG, Lamine και Mounir που βαθμολόγησε με βάση τις ικανότητες, το στιλ και την τεχνική.

 

 

Τελικά ο Onel, από το crewBreakersWithoutFearήταν αυτός που πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό της Ανατολικής Ευρώπης στην Κροατία, στις 13 Σεπτεμβρίου με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου breakingθεσμού, ο οποίος φέτος φιλοξενείται στις 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι. «Η σημερινή εμπειρία ήταν απίστευτη, κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Σκοπεύω να προπονηθώ εντατικά για τον ημιτελικό στην Κροατία και να δώσω όλο μου τον εαυτό για μια θέση στο μεγάλο τελικό» δήλωσε ενθουσιασμένος αμέσως μετά την απονομή του βραβείου, ο νικητής του RedBullBCOneCypherGreece

 

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο δημοφιλής mc και λάτρης του breaking, 12ος Πίθηκος ενώ τον ρυθμό στα decks ανέλαβε ο DJKidStretch, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη για το afterpartyτου διαγωνισμού ο JuniorSp. Την τελική 16αδα των διαγωνιζομένων αποτέλεσαν 10 b-boys από τις 5 καλύτερες breaking ομάδες της χώρας, ο Zoob, νικητής του προηγούμενου RedBullBCOneCypher2012 Greece, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και 5 wildcards που προκρίθηκαν στον ανοιχτό προκριματικό που έγινε λίγο νωρίτερα, στις 16:00.

 

 

Ένα μοναδικό show από την streetdancestyleομάδα, FunkyHabitsαλλά και ένα εκρηκτικό performanceαπό τον 12ο Πίθηκο συμπλήρωσαν τις καλύτερες στιγμές αυτής της ανεπανάληπτης breaking βραδιάς.

 

Αναλυτικά, τα battles:

Jims / Lucky

Lali / Revo

Terrorist / Sharky

Zerow / Flame

Zoob / Lee

Rotwin / Aidi

Kelment / Tsilismile

Onel / Koolbill