Το (μάλλον) τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πρόλαβε να παραχωρήσει το χώρο του Skate Park στον Παναθηναϊκό. 


Το (μάλλον) τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (με την παρούσα σύνθεση) πρόλαβε να παραχωρήσει το χώρο του Skate Park των Αμπελοκήπων στον Παναθηναϊκό. Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και η εν λόγω παραχώρηση, σε μια «μαραθώνια» συνεδρίαση.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις δέχθηκαν ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση του Skate Park των Αμπελοκήπων και τη μέγιστη ωφέλεια όλων, αφού θα μετατραπεί σε ένα μικρό αθλητικό κέντρο χωρίς οικονομικό κόστος για τη Δημαρχία και θα παρέχεται πρόσβαση στα σχολεία και στους πολίτες. Βέβαια, το αθλητικό κέντρο ακούγεται ότι θα περιλαμβάνει... γήπεδα τένις.

Ο μοναδικός συνδυασμός ο οποίος καταψήφισε ήταν ο προσκείμενος στο ΚΚΕ, αφού δια του επικεφαλής του, Νίκου Σοφιανού, έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της εκμετάλλευσης της κρατικής περιουσίας από ιδιώτες.

Οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων που διαφωνούν, πάντως, δεν απέκλεισαν την πιθανότητα να προσβάλλουν την απόφαση νομικά στις επόμενες ημέρες και να διεκδικήσουν την ακύρωση της.