Ο Άγγλος Danny Wainwright, teammanager της Vans, είναι αγαπητός και συχνός επισκέπτης στην Ελλάδα


 

 

Τον είδαμε πριν μερικές μέρες στην Αθήνα με το ευρωπαϊκόteam της Vans. Ο Άγγλος DannyWainwright, teammanager της Vans, είναι αγαπητός και συχνός επισκέπτης στην Ελλάδα. 


Ένας από τους βετεράνους της ευρωπαικής skate σκηνής, σίγουρα τα λόγια του έχουν μία παραπάνω βαρύτητα όταν αναφέρεται στην Ελλάδα. Bigups!

Συνέντευξη: Μάνος Νομικός - Ευχαριστούμε τον DannyWainwright για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

 

 

Επιστροφή στην Ελλάδα μετά από λίγο καιρό. Πως νιώθεις που επιστρέφεις;

Man, αγαπάω την Αθήνα! Αγαπάω τα vibes στους δρόμους της πόλης, οι άνθρωποι εδώ είναι πάντα πολύ καλοί με εμάς και η skate σκηνή είναι αληθινή.

Έχω πoρωθεί που επέστρεψα στην Αθήνα για δύο βδομάδες σε αυτό το trip της Vans. Η σκηνή εδώ είναι super δυνατή και οι locals έχουν πολύ θετική ενέργεια μέσα τους. Κάνουν skate σκληρά με μία DIYattitude, πολύ σημαντικό για εμένα. 


Ποιος ο κύριος σκοπός για το trip στην Ελλάδα με το ευρωπαϊκό team της Vans; Filming;

Είμαστε εδώ για δύο βδομάδες για επίσημο filming και φωτογραφίσεις με τέσσερις riders της Vans. SamPartaix, FloMarfaing, KrisVile και η νεότερη προσθήκη στο team, ο DaanVanDerLinden.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι να έχουμε δύο editsonline σύντομα, κάθε ένα με δύο riders. Επίσης, βγάζουμε φωτογραφίες για ένα άρθρο στο περιοδικό Kingpin. 

 

Έχεις αγαπημένα spots στην Ελλάδα ή και αγαπημένους Έλληνες skaters;

Για εμένα τα πάντα είναι γύρω από την όλη ενέργεια και αύρα των δρόμων, η κίνηση, οι άνθρωποι, ενώ σε κάθε γωνιά στην Αθήνα βρίσκεις και ένα μοναδικό skatespot για να ανακαλύψεις. Σου δίνει δυνατότητες να γίνεις δημιουργικός στο skateboarding και να μην κάνεις τα ίδια και τα ίδια συνηθισμένα tricks. 

Υπάρχουν πολλοί και καλοί skaters στην Αθήνα αλλά θα πω ο αγαπημένος μου είναι ο Nestor (Suki) Haritonidis! Έχει το καλύτερο style και flow πάνω σε μία σανίδα!

Ποιο είναι το status του ευρωπαϊκού skateboarding σήμερα σε σύγκριση με την Αμερική;

Η Ευρώπη είναι δυνατή και γίνεται δυνατότερη κάθε μέρα!

Έχουμε τη δική μας βιομηχανία τώρα και πάρα πολλούς skaters που κάνουν σπουδαία πράγματα. Το skateboarding στην Ευρώπη είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό στις ΗΠΑ, διαφορετικό τερέν. Μπορείς κάπως να το συγκρίνεις με την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ λόγω των σκληρών δρόμων και της δημιουργίας που χρειάζεται να έχεις για να καταφέρεις τα κόλπα. 

Προτιμώ να δω ένα ευρωπαϊκό video παρά ένα από την Καλιφόρνια.

 

 

Επίσης, εδώ και πάνω από 17 χρόνια έχεις και το δικό σου FiftyFiftyskateshop στο Μπρίστολ. Πως πάνε οι δουλειές το 2014; 

Το FiftyFifty πάει καλά, είμαστε ακόμα εδώ μετά από τόσα χρόνια για το καλό της τοπικής skate κοινότητας του Μπρίστολ. Το μαγαζί είναι superclean, σχεδόν σαν μπουτίκ, αλλά εμείς παραμένουμε όπως είμασταν από την πρώτη μέρα. 

Έχουμε κάνει πολλές συνεργασίες τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε και το δικό μας FiftyFiftybrand που πάει πολύ καλά τοπικά. Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς, DiamondSupplyCo, 5BoroSkateboards, Frontmagazine, OfficialCaps, Vans, BonesWheels, ChocolateSkateboards και κάποιες που θα σκάσουν σύντομα. Είναι ωραίο να δουλεύεις μαζί με άλλα brands για την κυκλοφορία προιόντων που μας αρέσουν.


Δύσκολη ερώτηση, ποιο είναι το alltime αγαπημένο σου μοντέλο της Vans και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση και αλλάζει συνέχεια η απάντηση. Η Vans είναι στην κορυφή σε ότι κάνουν και ανακαλύπτεις μοναδικά προιόντα κάθε σεζόν, ενώ και η Syndicate σειρά και οι διάφορες συνεργασίες είναι φοβερές.

Αγαπάω το ZeroLow, τα Sk8-HiSyndicate που έκανε η Vans με την WTAPS από την Ιαπωνία, φοβερά. Και τα τωρινά PrelowOTW μοντέλα που είναι πιο πολύ σε sneakersstyle είναι μοναδικά.