3 προφίλ που έχουν γίνει viral για τον νοσταλγικό τους τόνο του content τους


Προσωπικά, βρίσκω ότι η δεκαετία του ’90 ήταν από τις πιο περίεργες, πρωτότυπες, ανορθόδοξες και θαυμάσιες εποχές. Για όλα. Την μόδα, την ομορφιά, τον κινηματογράφο, τη μουσική. Ήταν αρκετά awkward εποχή, θέλοντας να δώσω ένα θετικό τόνο στον χαρακτηρισμό αυτό.

Το θέμα είναι ότι πολλοί φαίνεται να έχουν παρόμοια άποψη μαζί μου. Αν σκεφτείς μόνο, ότι στην μόδα, η δεκαετία αυτή έχει κάνει «γερό» comeback, αυτό αρκεί. Αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, φαίνεται να υπάρχει μια στροφή προς την εποχή αυτή. Ακόμα, και στην τεχνολογία. Από τα video games της εποχής και τα ιδιαίτερα γραφικά τους που έχουν αρχίσει να «ξεπατικώνουν» οι σημερινοί δημιουργοί παιχνιδιών, μέχρι και στον τρόπο που πολλοί μουσικοί επιλέγουν να κυκλοφορήσουν την μουσική τους (πολλοί νοσταλγούν τον αναλογικό ήχο μιας κασέτας και κυκλοφορούν τα mixtapes τους, με τον τρόπο αυτό), η δεκαετία αυτή, μας κάνει να θέλουμε να γυρίσουμε στα παλιά, όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται.

Και αν μην τι άλλο, το να «αμαυρωθούν» και τα πολύτιμα social media από την «ρετρίλα» της εποχής αυτής, αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο δείγμα του ότι η κουλτούρα της εποχής αυτής, έχει επιστρέψει για τα καλά στις ζωές μας. Γιατί, ναι ακόμα και το Instagram την… είδε ‘90s! Οκέι, όχι όλο το Instagram, αλλά 3 accounts συγκεκριμένα.

Αυτά τα προφίλ, τα οποία γρήγορα τράβηξαν τον ενδιαφέρον των χρηστών της πλατφόρμας, έχουν ξεκάθαρο ‘90s content. Το ένα αφιερωμένο στην Princess Diana, το άλλο στους celebrities της εποχής και το τρίτο στην μόδα της, αυτά τα προφίλ είναι ζωντανές αποδείξεις ότι τα ‘90s δεν είναι απλά ένα trend, αλλά μια γενικότερη φιλοσοφία στην οποία όλοι εμείς (παιδιά των ‘90s, millennials, όλοι), είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε. To μόνο που έχουμε λοιπόν, να κάνουμε είναι να την απολαύσουμε. Και τα 3 accounts αυτά, θα βοηθήσουν σίγουρα.

@ghosts_flowers

Η Kelly Rakowski που διαχειρίζεται το account έχει επικεντρωθεί στο να βρει όλες τις σπάνιες φωτογραφίες από τους celebrities της εποχής. Από την Drew Barrymore μέχρι και τους πρωταγωνιστές του Beverley Hills 90210.

@princess.diana.forever

Αν ένα πρόσωπο καθόρισε με την παρουσία του την δεκαετία του ’80 και του ’90 το λιγότερο στην Ευρώπη, τότε αυτή είναι η Princess Diana. Σπάνιες φωτογραφίες της γνωστής γαλαζοαίματης θα δεις στο account αυτό, τις οποίες να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις εξαιρετικά απολαυστικές.

@davebenett

Ο entertainment φωτογράφος Dave Bennett όλα αυτά τα χρόνια, απαθανάτιζε όλες τις εμβληματικές εμφανίσεις των πιο καλοντυμένων γυναικών της εποχής. Όλες αυτές τις στιγμές παρουσιάζει και στο account του. Θα βρεις σίγουρα έμπνευση σε αυτό το προφίλ.