Η γνωστή εταιρεία μπύρας βρίσκεται πίσω από ένα κινητό τηλέφωνο που καταργεί όλες τις σύγχρονες πολυπλοκότητες των smartphones


Σε μια απρόσμενη συνεργασία προχώρησε η Heineken με το streetwear brand Bodega και τη Human Mobile Devices (HMD), παρουσιάζοντας ένα νέο κινητό τηλέφωνο, που φέρει το όνομα "Boring Phone". Η εν λόγω...βαρετή συσκευή καταργεί όλες τις σύγχρονες πολυπλοκότητες των smartphones, ρίχνοντας το βάρος σε ένα απλούστερο, ρετρό σχεδιασμό που θυμίζει παλαιότερα κινητά τηλέφωνα, από εποχές που η ζωή μας ήταν αρκετά πιο ξέγνοιαστη και εύκολη.

Το Boring Phone διαθέτει μια πράσινη μητρική πλακέτα που είναι ορατή από το διάφανο κάλυμμά του, στην ίδια φυσικά απόχρωση με αυτή της μπύρας Heineken. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πράσινο οπίσθιο φωτισμό των διπλών οθονών του, που αποτελούν tribute σε gadgets του παρελθόντος.

Βασικό κίνητρο για τον σχεδιασμό και την κυκλοφορία του Boring Phone είναι η προτροπή αποσύνδεσης από τις ειδοποιήσεις και τις αλληλεπιδράσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επενδύοντας σε πιο άμεσες μορφές επικοινωνίας και στην κοινωνικοποίηση στην πραγματική ζωή – όπως παλιά. Έτσι, το κινητό δεν διαθέτει εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλες τυπικές smartphone λειτουργίες, προσφέροντας μόνο το κλασικό πληκτρολόγιο T9, δυνατότητα για κλήσεις και λειτουργείες όπως φακό.

Για να μην αποσυνδεθούμε εντελώς ωστόσο από τον σύγχρονο κόσμο, το κινητό διατηρεί μια κάμερα, αλλά και το απόλυτο retro παιχνίδι για αναψυχή: το αγαπημένο φιδάκι! Το τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο για να είναι ανθεκτικό και να αντέχει σε πτώσεις, θυμίζοντας μοντέλα του παρελθόντος που έχουν χαρακτηριστεί ως επτάψυχα.

Το Boring Phone της Heineken δεν διατίθεται ωστόσο προς πώληση, αλλά θα παρέχεται παγκοσμίως σε διάφορες εκδηλώσεις της εταιρείας ως δώρο. Στόχος δεν είναι άλλος από την ενθάρρυνση για ένα παγκόσμιο κίνημα αποσύνδεσης, που θα γεννήσει ποιοτικό χρόνο για τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας.