5 απλά tips που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου να δείχνουν επαγγελματικές


To να ταξιδεύεις σε ένα νέο μέρος, συνήθως σημαίνει ότι θα θέλεις να βγάλεις και μερικές φωτογραφίες, όσο βρίσκεσαι εκεί.

Είτε έχεις ταξιδέψει πολύ, είτε λίγο στην ζωή σου, δεν θα αργήσεις να καταλάβεις ότι το να βγάλεις μια τέλεια φωτογραφία από ένα όμορφο τοπίο, μια όμορφη πόλη, δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες ικανότητες για να το πετύχεις.

Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείς το smartphone σου ή μία DSLR κάμερα για να βγάζεις φωτογραφίες, σημασία έχει να έχεις στο νου σου μερικά πράγματα σαν οδηγό πριν πατήσεις το «κλικ».

Έχοντας τα παρακάτω 5 tips στο μυαλό σου, κάθε φορά που βγάζεις φωτογραφίες θα δεις μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και θα κάνεις το υλικό σου στο Instagram να ξεχωρίσει πραγματικά.

#1. Κάνε έρευνα

Λίγο πριν φτάσεις στον προορισμό σου, μπες στο Instagram, δες φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποιώντας το “location”. Έτσι, θα ξέρεις από πριν ποια είναι τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη, τι να επισκεφθείς και γενικά θα έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι πρέπει να φωτογραφήσεις.

#2. Δώσε βάση στο φως

Όταν δεν έχεις μια επαγγελματικό εξοπλισμό για να βγάλεις μια φωτογραφία, που συμπεριλαμβάνει και τα κατάλληλα φώτα, τότε πρέπει να εκμεταλλευτείς εσύ το φυσικό φως, όσο πιο έξυπνα γίνεται. Προτίμησε την “golden hour” aka απογευματινές ώρες και πριν πέσει ο ήλιος, για να πατήσεις το «κλικ». Εκείνη την ώρα, τα χρώματα στον ουρανό είναι πιο όμορφα, το φως πιο «γλυκό» και θα κάνουν το αποτέλεσμα της φωτογραφίας άψογο!

5tipsforbettertravelphotos_02.jpg

#3. Η Αγία Τριάδα

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις να «χωρίζεις» με το μάτι σου το πλάνο που πας να φωτογραφήσεις. Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ το grid που υπάρχει σαν feature σε κινητά και κάμερες. Αυτές οι γραμμές του grid θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις στα σωστά σημεία και να χωρίσεις την εικόνα σου σε 3 «ίσα» κομμάτια. Έτσι, και στραβές δεν θα βγαίνουν οι φωτογραφίες σου και σωστά κεντραρισμένες θα είναι.

#4. Βρες το σωστό outfit

Ναι, ακούγεται λίγο «ρηχό» αλλά αν θέλεις μια άψογη φωτογραφία είναι σημαντικό να κοιτάς την κάθε λεπτομέρεια. Και το σωστό outfit από το χρώμα, μέχρι και το στιλ είναι καλό να ταιριάζει με την γενικότερη ατμόσφαιρα της εικόνας. Θα δεις ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο αποτέλεσμα της φωτογραφίας σου.

#5. Edit, edit, edit

Όσο και αν νομίζεις ότι έχεις βγάλει την τέλεια φωτογραφία, υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση. Αν κάτσεις και κοιτάξεις μια φωτογραφία σου λίγο καλύτερα, θα δεις και από μόνος ότι χρειάζεται βελτίωση. Χρησιμοποίησε ένα σχετικό app λοιπόν, τύπου VSCO και «κρόπαρε», φτιάξε την φωτεινότητα και το contrast και γενικά κάνε ό,τι αλλαγή πιστεύεις ότι θα κάνει την φωτογραφία σου, ακόμα καλύτερη!

5tipsforbettertravelphotos_03.jpg