Μάθε πώς να απολαμβάνεις τη θαλπωρή τη αγάπης και μιας σχέσης, χωρίς ωστόσο να πετάς διαρκώς στα σύννεφα!


Οι ανθρώπινες σχέσεις και πιο συγκεκριμένα οι ερωτικές, απέχουν έτη φωτός από τα εξιδανικευμένα παραδείγματα με τα οποία μεγαλώνουμε μέσα από τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι υπάρχει λόγος να εγκαταλείπουμε τη ρομαντική μας πλευρά και να μην πιστεύουμε στην καλή έκβαση των πραγμάτων. Αρκεί σε αυτό το πλαίσιο να διατηρούμε και τον ρεαλισμό μας. Μάθε εδώ πώς θα το πετύχεις. 

Ανακάλυψε τι πραγματικά θέλεις

Πολύ συχνά, νιώθουμε την ανάγκη να ερωτευτούμε και να γράψουμε τη δική μας ιστορία αγάπης, χωρίς ωστόσο να έχουμε κατά νου το πώς αυτό θα συμβεί και τις λεπτομέρειες γύρω από μια τέτοια κατάσταση. Πριν λοιπόν ορμίσεις σε μια νέα σχέση με τον πρώτο άνθρωπο που βρεθεί στο διάβα σου, σκέψου τι πραγματικά θέλεις από μια σχέση και πώς θα το αποκτήσεις.

Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμος/-η για την αγάπη

Όπως και πιο πάνω, μπορεί στο μυαλό σου να είσαι έτοιμος/-η για να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, αυτό δεν σημαίνει όμως πως αυτό είναι και πραγματικότητα. Βεβαιώσου όχι μόνο για το αν όντως επιθυμείς κάτι τέτοιο, αλλά και για το αν υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να το υποστηρίξεις.

Κατάλαβε και αποδέξου ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Μην περιμένεις να γνωρίσεις τον τέλειο άνθρωπο για να προχωρήσεις ερωτικά μαζί του. Οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και η τέλεια εκδοχή μας υπάρχει μόνο στα παραμύθια. 

Να είσαι ανοιχτός/-ή στις υποχωρήσεις

Στις ταινίες όλα κυλούν ομαλά και όμορφα σε μια ερωτική σχέση, η πραγματικότητα όμως απέχει αρκετά από αυτό το πρότυπο. Για να λειτουργήσει μια σχέση και οι δύο πλευρές οφείλουν να είναι ανοιχτές στις υποχωρήσεις.

Μίλα για το μέλλον

Μιλήστε με τον/την ερωτικό/-ή σύντροφό σου για το μέλλον ανοιχτά και μάθετε τι είναι αυτό που ο καθένας από τους δυο ονειρεύεται να κάνει στη ζωή του. Θα καταλάβετε έτσι αν οι στόχοι και οι σκέψεις σας για το επόμενο διάστημα ταυτίζονται, καταλαβαίνοντας έτσι αν η σχέση σας θα είναι σε θέση να κρατήσει.

Υποστήριξε τα όνειρα του/της συντρόφου σου

Σε μια σχέση, είναι σημαντικό να είμαστε υποστηρικτικοί ως προς τα όνειρα του ατόμου που έχουμε στο πλάι μας. Κι αυτό καθώς χωρίς την υλοποίηση αυτών, τόσο η ψυχολογία των ανθρώπων, όσο και οι ίδιες οι σχέσεις καταρρέουν χωρίς αμφιβολία.