Αν περιμένεις να σου στέλνει διαρκώς μηνύματα κάθε φορά που είστε χώρια, τότε μην περιμένεις να κρατήσει και πολύ αυτό που έχετε.


Όλοι έχουμε απαιτήσεις από τους/τις ερωτικούς/-ές μας συντρόφους, έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ αν όσες προσδοκίες έχεις από αυτούς-ές είναι ρεαλιστικές; Ακολουθούν όλα όσα έχεις στο μυαλό σου, που ξεπερνούν ωστόσο τα όρια του τι θεωρείται φυσιολογικό και ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στη σχέση σου.

Περιμένεις να είστε διαρκώς μαζί

Ναι, είστε ερωτευμένοι και περνάτε όμορφα μαζί. Όταν όμως έχεις την απαίτηση αυτό να συμβαίνει διαρκώς, μην αφήνοντας περιθώρια ζωής και κοινωνικοποίησης εκτός της σχέσης, τότε τα νέα δεν θα είναι καλά για αυτήν σε λίγο καιρό.

Απαιτείς να σου στέλνει διαρκώς μηνύματα όταν είστε χώρια

Ένα μήνυμα για να τσεκάρεις ότι είναι καλά και για να πείτε δυο-τρία γλυκόλογα είναι πάντα ευχάριστο, όταν όμως απαιτείς να σου στέλνει διαρκώς όταν είστε χώρια, δημιουργείται ένα καταπιεστικό πλαίσιο στη σχέση.

Περιμένεις να κάνετε πάντα πολύ σεξ

Η συχνότητα που ένα ζευγάρι κάνει σεξ δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο αυτό αγαπιέται, αλλά από ένα σωρό παράγοντες, όπως η δουλειά, οι υποχρεώσεις και η κούραση της καθημερινότητας. Αν λοιπόν περιμένεις πάντα να κάνετε άπειρο σεξ, χωρίς να αναγνωρίζεις τις αντικειμενικές συνθήκες που μπορούν να στέκονται ως εμπόδια, τότε σύντομα θα κλονιστεί η σχέση σας.

Περιμένεις να μην υπάρχουν ποτέ εντάσεις

Μπροστά στον παραμικρό καβγά και ένταση φρικάρεις, μην μπορώντας να το διαχειριστείς. Όμως όλες οι σχέσεις ενέχουν κι αυτό στο πρόγραμμα, γι’ αυτό πρέπει να μάθεις να το επεξεργάζεσαι με ψυχραιμία.

Περιμένεις να παραμελήσει τους φίλους του/της για χάρη σου

Όπως όλοι μας χρειαζόμαστε χρόνο με τον εαυτό μας, έτσι ακριβώς έχουμε την ανάγκη να περνάμε χρόνο και με τους φίλους και τις φίλες μας. Αν λοιπόν περιμένεις να τους παραμελεί για χάρη σου ώστε να βρίσκεστε συχνότερα, τα πράγματα δεν θα συνεχίσουν να είναι καλά ανάμεσά σας.

Απαιτείς να ξέρει πάντα πώς αισθάνεσαι

Υπάρχει διαφορά στο να σέβεται κανείς τα συναισθήματα του άλλου και στο να τα ξέρει ανά πάσα στιγμή. Αν δεν κάνεις εσύ προσπάθεια να τα εκφράσεις, τότε μην απαιτείς να ξέρει διαρκώς πώς αισθάνεσαι και να δρα με βάση αυτό.

Περιμένεις να απολογείται πρώτα εκείνος/-η

Μετά από μια διένεξη μεταξύ σας, περιμένεις να υποχωρεί πάντα εκείνος/-η και να απολογείται για ό,τι συνέβη. Εσύ όμως δεν φέρεις ποτέ ευθύνη για τις αναποδιές στη σχέση σας;