Πώς πετυχαίνουν οι ανοιχτές σχέσεις; Διάβασε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πώς οφείλεις να συμπεριφέρεσαι σε μια σχέση αυτού του είδους.


Τα τελευταία χρόνια, οι ανοιχτές σχέσεις γίνονται μια όλο και πιο δημοφιλής επιλογή που βάζει τέλος στα όρια της μονογαμίας και δίνει αμέτρητες ελευθερίες και δυνατότητες στα μέλη ενός ζευγαριού. Για να πετύχουν ωστόσο, χρειάζεται και οι δύο πλευρές να έχουν χτίσει έναν ισχυρό κώδικα επικοινωνίας και να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Διάβασε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πώς οφείλεις να συμπεριφέρεσαι σε μια σχέση αυτού του είδους, ώστε αυτή να είναι όσο πετυχημένη ονειρευόσουν.

Γίνε ειλικρινής

Η ειλικρίνεια είναι το βασικό που πρέπει να κατακτήσεις για να μπορείς να υπάρξεις σε μια ανοιχτή σχέση. Όσο προσπαθεί κανείς να «ξεμάθει» τη μονογαμία, θα υπάρξουν και αρκετά στάδια στα οποία θα πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι όσα σκέφτεσαι και μπορεί να σε πειράζουν, και το να είσαι ειλικρινής ως προς αυτά, θα στρώσει το έδαφος ώστε η σχέση σας να είναι δυνατή. Πάρε την ευθύνη των πράξεών σου και να είσαι τίμιος/-α απέναντι σε εσένα και στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Επικοινώνησε ουσιαστικά

Στο ίδιο πλαίσιο με παραπάνω, η επικοινωνία είναι σημαντική για να διατηρούνται ισορροπίες και να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Τόσο με τον/την σύντροφό σου, όσο και με όποιο άλλο άτομο επιλέξεις να συσχετιστείς ερωτικά.

Θέσε νέα όρια

Όλες οι σχέσεις διαθέτουν όρια που τις καθιστούν σε σχέσεις. Θέσε νέα όρια μαζί με τον/την σύντροφό σου με ειλικρίνεια και σεβασμό. Έτσι η σχέση θα κυλά αρμονικά, χωρίς εντάσεις, ζήλιες και ενδεχόμενες παρεξηγήσεις ως προς τα τρίτα άτομα που θα έρχονται και θα παρέρχονται σε βάθος χρόνου.

Αποχωρήσου τους άρρητους νόμους της μονογαμίας

Οι ανοιχτές σχέσεις απέχουν έτη φωτός από τις μονογαμικές και για να πετύχουν πρέπει να το έχεις κατανοήσει πλήρως. Σταμάτα να περιμένεις στάνταρ βήματα μιας μονογαμικής σχέσεις, όπως τη συγκατοίκηση, την απόκτηση ενός κατοικιδίου ή σε βάθος χρόνου τον γάμο. Σκέψου εκτός των ορίων με τα οποία μεγάλωσες και χτίσε τη γλώσσα του έρωτα με τους δικούς σου όρους.

Μην ανησυχείς για όσα λέει ο κόσμος

Το ότι οι ανοιχτές σχέσεις είναι πλέον πιο δημοφιλείς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η κοινωνία είναι και έτοιμη για αυτές. Θα υποστείς σίγουρα κακεντρεχή σχόλια που θα σε φθείρουν στην αρχή, όμως οφείλεις να αδιαφορήσεις για να πετύχει αυτό που θέλεις στην ερωτική σου ζωή.

Εστίασε σε όσα θέλετε από αυτή τη σχέση

Όσο περνάς χρόνο στο να «ξεμαθαίνεις» το πώς η κοινωνία επιθυμεί να είσαι σε μια σχέση, σκέψου πώς θα ήθελες εσύ στην πραγματικότητα να είσαι σε αυτήν. Συζήτησέ το με το άτομο που έχεις στο πλάι σου και φτιάξτε τους δικούς σας κανόνες, που θα τηρείτε με σεβασμό και νοιάξιμο ο ένας απέναντι στον άλλον. Σε μια ανοιχτή σχέση, παίρνεις από τα άτομα τα οποία συναναστρέφεσαι με όρους συσσώρευσης και το ίδιο συμβαίνει και για αυτά. Αρκεί να είστε όλοι ειλικρινείς μεταξύ σας.