Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να καλυτερέψεις την ζωή σου. Εμείς σου λέμε τα καλύτερα.


Μπορεί να νομίζεις ότι κάνεις ότι μπορείς για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, αλλά αν το ξανασκεφτείς καλύτερα, μπορεί να έχεις και μερικές αμφιβολίες, πάνω στο θέμα. Το να είσαι καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι πρέπει έχεις πολλά λεφτά, να είσαι όμορφος (με βάση το πώς ορίζει ο καθένας μας την ομορφιά, anyway), αν είναι επιτυχημένος, να έχεις δόξα ή δύναμη. Το να δημιουργήσεις μία καλύτερη πραγματικότητα για εσένα ξεκινάνε από τα μικρά, καθημερινά πράγματα.

Αυτά είναι που μετράνε τελικά και που θα σε κάνουν όχι καλύτερο άνθρωπο με την κυριολεκτική έννοια της λέξης απαραίτητα, αλλά θα σου καλυτερέψουν την ζωή. Ίσως να σε κάνουν να δεις τα πράγματα καλύτερα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να βελτιώσεις την ζωή σου;

#1. Να είσαι πιο σκεπτικός απέναντι στους άλλους

Να σκέφτεσαι δηλαδή τις πράξεις σου και πόσο πολύ επηρεάζουν όσους έχεις γύρω σου.

#2. Να είσαι πιο ενεργός

Είναι κρίσιμες οι πολιτικοκοινωνικές στιγμές που περνάει ο κόσμος μας (όχι μόνο στην Ελλάδα), οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου και να έχεις άποψη.

#3. Διάβασε περισσότερο

Είτε πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο που προσφέρει διασκέδαση, είτε ένα καλογραμμένο άρθρο σε κάποιο περιοδικό (εγχώριο ή μη) κτλ., «άνοιξε» το μυαλό σου, με διαφορετικές απόψεις και ιστορίες.

#4. Βγες περισσότερο έξω

Ξέρεις χρειάζεσαι και λίγη βιταμίνη D, που και που. Και στην Ελλάδα έχουμε μπόλικη απ’ αυτή! Εκμεταλλεύσου τη! Δηλαδή, ωραίο και το μέσα και εντάξει, τέλεια τα video games, αλλά και μία βόλτα που και που είναι απαραίτητη.

#5. Βάλε το κινητό στην άκρη

Μία αποτοξίνωση από την τεχνολογία που και που, κακό δεν κάνει! Γι’ αυτό φρόντισε να βάζεις και το κινητό στην άκρη καμιά φορά και να κάνεις πραγματικές συζητήσεις με τους φίλους σου! Όχι μόνο μέσω Viber!

#6. Ασχολήσου λιγότερο

Μπορεί ο διπλανός σου να έχει το τελευταίο Mac Book Air ή το τελευταίας τεχνολογίας smartphone ή καλύτερο αυτοκίνητο ή περισσότερα likes στις φωτογραφίες του από εσένα στο Facebook. Ωραία και τι έγινε; Άρχισε να ασχολείσαι λιγότερο με τους γύρω σου και περισσότερο με τον εαυτό σου, τους στόχους σου, τις ανθρώπινες σχέσεις σου. Ξέρεις μωρέ αυτά τα… γνωστά!