Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.


Η φύση δεν σε ηρεμεί απλά: σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο, λένε οι ειδικοί.

Θυμάσαι το γνωστό άσμα που μας προέτρεπε γυρίσουμε στη φύση; Ήρθε η ώρα να το κάνεις! Και αυτό γιατί νέα αμερικανική έρευνα πιστοποιεί ότι  η επαφή με τη φύση μάς ευεργετεί. Θα μας πεις ότι αυτό το ξέραμε ήδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, καθηγητή ψυχολογίας Ρίτσαρντ Ράιαν, «όταν ο άνθρωπος έχει τη διάθεση και βρίσκει το χρόνο να παρατηρεί και να βιώνει το φυσικό περιβάλλον γύρω του, ωφελείται προσωπικά, αλλά ωφελεί και γενικότερα την κοινωνία στην οποία ζει».

Για παράδειγμα, όσοι ταξιδεύουν συχνά στην επαρχία, συνηθίζουν να χαλαρώνουν μ’ ένα περίπατο κοντά στη θάλασσα, κάνουν πεζοπορίες, εξορμούν με φυσιολατρικούς συλλόγους ή -ακόμα καλύτερα- διαθέτουν ένα «καταφύγιο» στην εξοχή, επενδύουν στις ανθρώπινες σχέσεις, έχουν αυξημένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, συμμετέχουν στα κοινά, είναι πιο γενναιόδωροι, ανεκτικοί και «ανοιχτοί» σε νέες εμπειρίες.

Αντίθετα, όσοι δηλώνουν ορκισμένα παιδιά της πόλης με αποτέλεσμα να την αποχωρίζονται σπάνια, βάζουν το χρήμα και τη φήμη στην κορυφή της λίστας με τους στόχους τους, είναι πιο αλλοτριωμένοι και αποξενωμένοι και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις κοινωνικές επαφές τους και σχέσης.

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/egw/20142-enas-kalos-logos-na-pas-ekdromi-simera