Skaterheads και skater lovers, όλοι μαζεύτηκαν στο OAKA για να γιορτάσουν τα… λοκάλια αυτής της χώρας!


Για άλλη μια χρονιά, έλαβε μέρος το Vans Shop Riot. O θεσμός του Shop Riot που δημιουργήθηκε το 2009, έχει ένα βασικό σκοπό: να υποστηρίξει τα skate καταστήματα και τον πυρήνα της skateboard κουλτούρας, ενισχύοντας το ομαδικό πνεύμα και προβάλλοντας τα local ταλέντα στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Το Vans Shop Riot Series αποτελεί αδιαμφισβήτητα ιδανική ευκαιρία για τα Ευρωπαϊκά skate shops να αποδείξουν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής τους σκηνής, καθώς και να αναδειχτούν μέσω της διάκρισης των riders της ομάδας τους, ως τους καλύτερους της local σκηνής. Κερδίζοντας τα contests, οι διαγωνιζόμενοι προσφέρουν παγκόσμια προβολή για το shop τους καθώς και τη τοπική σκηνή του skateboarding.

Με τους τοπικούς διαγωνισμούς που διεξάγονται στις περισσότερες χώρες του EMEA, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας, του Ισραήλ, της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), της Εσθονίας και της Σκανδιναβίας, τα Vans Shop Riot Series αναδεικνύουν τη διαρκή αφοσίωση της Vans στα core skate καταστήματα και τις ρίζες του skateboarding.

Το Vans Shop Riot Series το οποίο έγινε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, πραγματοποίησε μια στάση στην Αθήνα, τον τελευταίο προορισμό, πριν τον φετινό μεγάλο τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο. Εκεί, τα πιο γνωστά skateshops όλης της Ευρώπης, διαγωνίστηκαν για το μεγάλο έπαθλο του θεσμού!

Το φετινό αναβαθμισμένο Vans Shop Riot Greece, φιλοξένησε αθλητές και θεατές στο Maroussi Skatepark του ΟΑΚΑ, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017. Οι καλύτεροι αθλητές της skateboarding σκηνής Ελλάδας και Κύπρου ανέδειξαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο άθλημα που αποτελεί τρόπο έκφρασης και ζωής για τους ίδιους.

Η ημέρα αυτή, ήταν σαφώς αφιερωμένη στα core skate καταστήματα όλης της χώρας, των οποίων οι αθλητές τους είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα street skate contest υψηλών απαιτήσεων για τον τίτλο του Vans Shop Riot Greece, το χρηματικό έπαθλο και τα εισιτήρια για τον Ευρωπαϊκό τελικό του Οκτωβρίου.

Τα shops που πήραν μέρος ήταν το Color Skates, Fifty Fifty, Larnacan, Microxtream, Ministry of Concrete, Minos Sports και το Slut Boardshop.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον Θωμά Γαλάνη, θρύλο της ελληνικής skateboarding σκηνής, συμπληρώθηκε με τον  Άγγλο Danny Wainwright και τον Γάλλο Sam Partaix, και ανέδειξε στην πρώτη θέση, το MicroXtreme που ετοιμάζεται πλέον για τον ευρωπαϊκό τελικό του Οκτωβρίου.

Δες παρακάτω στιγμιότυπα από το event!

{youtube}aYgQ1o37c_8{/youtube}