Χάλκινος ο Νικόλας Πλυτάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21.


 

Χάλκινος ο Νικόλας Πλυτάς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21.

 

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νικόλας Πλυτάς, ο Έλληνας πρωταθλητής του waterski, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21 που διεξήχθη 17-20 Ιουλίου στο Recetto της Ιταλίας.  

 

Μόλις ένα μήνα μετά την κατάρριψη του προσωπικού του πανελλήνιου ρεκόρ στο 1o Hatzis Open στην Αλίαρτο, ο νεαρός πρωταθλητής σημείωσε ακόμη μία σημαντική διάκριση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Tricks» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21, που διοργανώθηκε στις 17-20 Ιουλίου στο Recetto της Ιταλίας.  

 

Λαμβάνοντας μέρος για πρώτη φορά στην κατηγορία U21, ο 19χρονος αθλητής  πραγματοποίησε το ιδανικό ξεκίνημα καθώς αγωνίστηκε όντας πολύ καλά προετοιμασμένος και έτσι συγκέντρωσε 8690 βαθμούς στο run του τελικού. «Το επίπεδο των συναθλητών μου ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένο αλλά αυτό με έκανε να επικεντρωθώ στο δικό  μου πρόγραμμα και να σκέφτομαι μόνο πώς θα το εφαρμόσω τέλεια κατά τη διάρκεια των προκριματικών ώστε να περάσω στους τελικούς» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής. Μπορεί κάποιες φιγούρες του στον προκριματικό να κόπηκαν από τους κριτές όμως αυτό τον πείσμωσε στον τελικό φτάνοντας σχεδόν στο προσωπικό του ρεκόρ. «Χαίρομαι πολύ για το μετάλλιο, είναι ωραία να ξεκινάω στην νέα κατηγορία με μια τέτοια διάκριση» συμπλήρωσε ο Νικόλας δίνοντας τα διαπιστευτήριά του για μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια.   

 

 

Την πρώτη και τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Waterski U21 κατέκτησαν o Ιταλός Pajni Gianmarco με 10280 βαθμούς και ο Λευκορώσος Isayeu Aliaksandr με 10260 βαθμούς αντίστοιχα. 

 

Nikolas Plytas_European Championship U21 (3) .jpg

 

Nikolas Plytas_European Championship U21 (2) .jpg