Ήταν μια συλλογική προσπάθεια της συνολικής κοινότητας αυτών των αθλημάτων (skate, bmx, inline), που ξεκίνησε με αφορμή το γκρέμισμα της πλατείας Ηρώων...


Ήγγικεν η ώρα... Μετά από πίστη, πολλή δουλειά και επιμονή, το skatepark στο Ο.Α.Κ.Α. είναι γεγονός. Μετά από την είδηση του γκρεμίσματος της πλατείας Ηρώων, ακολούθησαν πολλές ενέργειες από τα παιδιά εκεί, με υπογραφές, συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια, σελίδες και, κάποια στιγμή, ήρθε το ναι για την δημιουργία του skatepark και την παραχώρηση του χώρου. Η Lamda Development ανέλαβε τη χρηματοδότηση του skatepark και του υπόλοιπου χώρου (πάρκα), λειτούργησε στο φουλ ο εθελοντισμός και έτσι ήρθε η ημέρα "που θα γιορτάζαμε όλοι μαζί ένα κατόρθωμα που για τους καιρούς μας έμοιαζε ασύλληπτο", όπως λένε σήμερα.



Τα εγκαίνια του νέου plaza στο Μαρούσι έγιναν το Σάββατο 5 Απριλίου. "Το έργο ήταν μια συλλογική προσπάθεια της συνολικής κοινότητας αυτών των αθλημάτων (skate, bmx, inline), που ξεκίνησε με αφορμή το γκρέμισμα της πλατείας Ηρώων και που σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και την Λάμδα, έφερε στη ζωή κάτι που τόσα χρόνια περίμενε. Έναν νέο χώρο άθλησης ο οποίος στέκεται ισάξια δίπλα σε αντίστοιχους χώρους του εξωτερικού", αναφέρουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης.



Ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν πολύς απο όλες τις μεριές της Αθήνας, και όλοι ταξίδευαν με τις ωραίες μουσικές, τα κόλπα που έπεφταν βροχή και τη μεγάλη ενέργεια που ήταν διάχυτη στον χώρο του πάρκου. Skate και Bmx στα καλύτερά τους.