Από τα ιδρωμένα live stages σε όλο τον κόσμο σαν ιδρυτικό μέλος των psych / garage Acid Baby Jesus (r.i.p.) μέχρι τα ανεμοδαρμένα surf κύματα...


Από τα ιδρωμένα live stages σε όλο τον κόσμο σαν ιδρυτικό μέλος των psych / garage Acid Baby Jesus (r.i.p.) μέχρι τα ανεμοδαρμένα surf κύματα, ο Όθωνας Μεντής στο Platform!

Συνέντευξη: Μάνος Νομικός - Φωτογραφίες: RVCA Greece (portrait), Μαρία Μπακαούρη (action)

Η συνέντευξη εμφανίστηκε στο τεύχος Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014 του free press Platform.






Έχεις τίποτα άσχημες συνήθειες;

Ναι, έχω διάφορες… Όσο μεγαλώνεις ανακαλύπτεις όλο και περισσότερες τελικά. Είναι όμως και μια πρόκληση. Μαθαίνεις πολλά ανακαλύπτοντας αυτές, όπως για παράδειγμα τι λάθη έκανες στο παρελθόν και πως μπορείς να γίνεις καλύτερος στο μέλλον.

Surfing και μουσική, θα μπορούσες να ζητήσεις κάτι άλλο;

Το surf και η μουσική είναι οι δύο κύριες απολαύσεις μου, θα με έψηνε να είχα και καμιά δουλειά για να τα υποστηρίζω.

Πως κόλλησες με το surfing;


Η πρώτη επαφή που είχα με το surf ήταν όταν ήμουνα πολύ μικρός νομίζω 12.. Είχα πάει διακοπές στην Τήνο με τους γονείς μου. Εκεί έτυχε να δω τον Δημήτρη Λιόση που ήταν με μια παρέα και είχανε μαζί τους σανίδες σερφ. Όταν έγινα 17 και αποφάσισε να με κάνει παρέα, πήρα την πρώτη μου σανίδα και άρχισα. Από τότε προσπαθώ να είμαι στις φουρτούνες παρών.



Έχεις κάποιο ιδιαίτερα style; Ποιους ξένους surfers παρακολουθείς;


Μμμ, μου αρέσει το λονγκμπορντ τα τελευταία χρόνια. Από όλα τα "...μπορντ" ειναι το πιο ιδιαίτερο νομίζω. Μάλλον έχει να κάνει με το ότι περπατάς πάνω του καθώς και ότι η ταχύτητα δεν παίζει μεγάλο ρόλο..

Μου αρέσει να είμαι πάνω στο κύμα όση περισσότερη ώρα γίνεται. Από ξένους riders μου αρέσουν, Herbie Fletcher, Robin Kegel, Nathan Adams…

Στα tours με τους Acid Baby Jesus έχετε περάσει από τις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Καμία απόδραση για surf στην Καλιφόρνια ή κάπου αλλού;


Κατάφερα να κάνω μια φορά στο San Diego Ocean Beach και στο Πουέρτο Ρίκο!



Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη για surf σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Στην Ελλάδα τα αγαπημένα μέρη μου είναι η Βουλιαγμένη γιατί είναι μια όαση μέσα σε ένα urban περιβάλλον, το Πίτσα Πόιντ (Πελοπόννησος) και η Λυγιά (Πάργα) γιατί έχουν τούρμπο δεξί! Στο εξωτερικό μου άρεσε αρκετά το Μαρόκο επειδή δεν έχει τόσο την δυτική νοοτροπία.

Ποιες είναι οι 5 αγαπημένες σου μπάντες των τελευταίων χρόνων και γιατί;


Τετράς η Ξακουστή του Πειραιά. Βαμβακάρης, Μπάτης, Παγιουμτζής, Δελιάς. Η πρώτη πανκ μπάντα στην Ελλάδα...

Angus Maclise. Μου θυμίζει κάποιον...

Velvet Underground. Γιατί είναι οι Velvet Underground!

Μπαζούκα. Έχουμε περάσει μαζί διάφορα...

Demon's Claws / Hellshovel. Fun times!