Το Southbank skatepark στο κεντρικό Λονδίνο είναι σίγουρα το πιο γνωστό skate spot στην Ευρώπη και ένα απο τα πιο γνωστά παγκοσμίως.


Το Southbank skatepark στο κεντρικό Λονδίνο είναι σίγουρα το πιο γνωστό skate spot στην Ευρώπη και ένα απο τα πιο γνωστά παγκοσμίως. Σύγχρονο ζωντανό μνημείο θα λέγαμε με ιστορία 40 χρόνων που κρατιέται ζωντανό χάρις στον αγώνα των local skaters, BMX riders και artists.

Στη σύγχρονη εποχή όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για συναισθηματισμούς αλλά μόνο ψυχροί αριθμοί (το βιώνουμε στο πετσί μας στην Ελλάδα καθημερινά αλλά και απο την περίπτωση του DIY skate spot στο Μαρούσι με τους skaters να κερδίζουν τον αγώνα και υπόσχεση για ένα πιο σύγχρονο skatepark). Έτσι, το Southbank είναι ένα βήμα πριν κλείσει για εμπορική χρήση.

Σήμερα θα γίνει στο Λονδίνο μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ), ενώ μπορείτε να συμπληρώσετε και μία αίτηση (ΕΔΩ) που θα πάει στις τοπικές αρχές (Lambeth Council) προς εξέταση. Ας βοηθήσουμε και εμείς ακόμα και αν είμαστε μακριά απο το Λονδίνο!

{vimeo}77458366{/vimeo}