Όταν ένας Δήμος δεν έχει πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει σε μία απο τις ιστορικές του πλατείες, τότε αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους


 

Όταν ένας Δήμος δεν έχει πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει σε μία απο τις ιστορικές του πλατείες, τότε αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Η προεκλογική περίοδος άρχισε και τέτοιες αστείες ενέργειες απο τοπικούς άρχοντες θα δούμε πολλές, προσπαθώντας να δείξουν έργο την τελευταία στιγμή κλασικά (ένας άλλος τώρα θυμήθηκε να σβήσει τα graffiti που ζωντανεύουν την πόλη / κάποιοι άλλοι κάνουν τα στραβά μάτια σε γίγαντες-αυθαίρετα κτίσματα), όπως έχουμε χορτάσει τόσα χρόνια και δυστυχώς δεν αντιδράμε (μία η δύναμή μας, η ψήφος).



Ελπίζουμε τα σχέδια του δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη,  για την 'ανάπλαση' της Πλατείας Ηρώων να μείνει στα λόγια και οι μπουλντόζες να μην εμφανιστούν. Αν δεν ξέρεις ότι η συγκεκριμένη πλατεία είναι σημείο αναφοράς και στέκι (δεν λέμε spot μπας και δεν το καταλάβουν, LOL) για παιδιά απο ΟΛΗ την Αθήνα που κάνουν skate και BMX τα τελευταία 20+ χρόνια, τότε κάποιοι χρειάζονται μαθήματα ιστορίας της περιοχής (έστω αν αυτά περνάνε στα ψιλά).



Το ευχάριστο είναι ότι skaters και BMX riders απο όλη την Ελλάδα έχουν προβεί σε πολύ δυναμικές και ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, κάτι που δείχνει το δεσμό τους με την πλατεία και κάθε πλατεία που πάνε να τους καταστρέψουν.



Εμείς είμαστε μαζί τους!



PS. Σίγουρα όλοι να ευχαριστήσουμε και τον Κώστα Παντούλα για τα εξαιρετικά του σκίτσα, που δείχνουν και τη δύναμη της εικονογράφησης. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις, επισκεφτείτε το profile Platia Iroon Voitheia στο Facebook.