Fifty-fifty, ραπ και graffiti. Ένας urban οδηγός με τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για τους φίλους της ραπ μουσικής και του graffiti.  


Η Αθήνα έχει να υπερηφανεύεται για την hip hop σκηνή της, αν αυτό το μεταφράσουμε σε graffiti writers (ντόπιους και επισκέπτες), φοβερά κομμάτια στους τοίχους και μία πολύ ζωντανή ραπ σκηνή που πλέον γεμίζει στάδια, κάτι που βλέπουμε, φυσικά, σε όλη την επικράτεια, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Αν ψάχνετε για fresh gear, αξεσουάρ και graffiti supplies, τα παρακάτω 6 μαγαζιά θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. 

Hip Hop Shop

Θα το χαρακτήριζες πλέον ως το κλασικό hip hop shop της Αθήνας, από το 2007, εκεί που άλλα έκλεισαν, μόδες ήρθαν και παρήλθαν. Το Hip Hop Shop του Αρτέμη – από τους TXC – μετακόμισε πριν από λίγες μέρες σε ένα μεγαλύτερο χώρο, σταθερά στο Μαρούσι και πλησίον του ομώνυμου σταθμού του Ηλεκτρικού, έτοιμο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε hip hop και graffiti fan. New Era, Homeboy, Ecko Unlimited, Amplified, Cayler & Sons, Fubu, Pegador, Karl Kani, όλες οι μεγάλες μάρκες σε graffiti supplies (σπρέι, markers, αξεσουάρ).

Hip Hop Shop, Βασιλίσσης Όλγας 10, Μαρούσι, Τηλ: 210 6148 506

Revolt

Από τα παλαιότερα graffiti supplies stores της Αθήνας, θα το βρείτε – κλασικά και παραδοσιακά – στη φιλόξενη υπόγα στην καρδιά του flea market του Μοναστηρακίου. Στα ράφια του έχει τα πάντα για το graffiti, δεν ξεμένει ποτέ. Montana, MTN, Loop, Flame, NBQ, Grog, On The Run, Climax, αξεσουάρ, περιοδικά και βιβλία για graffiti, ρούχα και μάσκες.

Revolt, Αγίου Φιλίππου 4, Μοναστηράκι, Αθήνα, Τηλ:  210 3246 993

Fat Cat

H Χοντρή Γάτα συμπληρώνει περισσότερα από 12 χρόνια συνεχής παρουσίας στα στενά του Ψυρρή και συνεχίζει να προμηθεύει τους writers με graffiti supplies υψηλής ποιότητας (όπως τα δικά τους ΠΑΝΘΗΡ markers), ρούχα και αξεσουάρ (φοβερές οι Fat Cat κάλτσες). Οι γκραφιτάδες το γνωρίζουν καλά το spot, εδώ και χρόνια. Αν είσαι φρέσκος στο «παιχνίδι», καιρός να περάσεις και μία βόλτα από εκεί.

Fat Cat,  Πιττάκη 6, Ψυρρή, Αθήνα, Τηλ: 21 0321 0565

Trackside

Στην καρδιά ή καλύτερα στα έγκατα της Αθήνας και της Ομόνοιας, σας περιμένει το καθαρόαιμο graffiti shop Trackside. Κατεβείτε τις σκάλες, ανάμεσα σε tags και characters στους τοίχους, μπροστά σας ανοίγεται ένας διαφορετικός underground κόσμος. Στο Trackside θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για τη νυχτερινή σας εξόρμηση (Dope, MTN 94 και Hardcore, Dripper), καθώς και επιλεγμένα δικά τους Trackside ρούχα και αξεσουάρ.

Trackside, Σταδίου 60, Ομόνοια, Αθήνα, Τηλ: 210 3248 162

Ghost Train

Για τους writers των Βορείων Προαστίων και όχι μόνο, το graffiti shop Ghost Train σας περιμένει λίγα μόλις βήματα από τον σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, άρα δεν έχετε να σκεφτείτε το πώς θα φτάσετε μέχρι εκεί: nice & easy. Θα βρείτε τα πάντα γύρω από graffiti supplies, σπρέι, markers και drippers, αξεσουάρ και δικά τους ρούχα, ενώ ανά καιρούς φιλοξενεί και διάφορα events (pop up market με δημιουργίες νέων καλλιτεχνών κ.α.).

Ghost Train, Νάξου 18, είσοδος από Ηρακλείτου, Χαλάνδρι

HotBox Hip Hop Store

Το καθαρόαιμο hip hop store του Πειραιά, στην κεντρική οδό Πραξιτέλους. Θα βρείτε μεγάλη γκάμα από urban ρούχα και αξεσουάρ, με μουσική ραπ να δονείται από τα ηχεία, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για τις πιο hot ραπ συναυλίες που παίζουν εκεί έξω. Ωραία ατμόσφαιρα και good vibes, θα ανακαλύψετε και αρκετά κομμάτια από Έλληνες σχεδιαστές (π.χ. τα limited streetwear ρούχα της Nique) και τα δικά τους HotBox ρούχα, για άνδρα και γυναίκα, μαζί με επιλεγμένο merch καλλιτεχνών.

HotBox Hip Hop Store, Πραξιτέλους 159, Πειραιάς, Τηλ: 211 42 03 149