Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία της πραγματικής επιλογής!


Ο πρώτος μήνας έμοιαζε με flashback αφού επισκέφθηκες όλα τα σημεία της πόλης που κάποτε έδωσες τα πρώτα ραντεβού, το επόμενο τρίμηνο άρχισες ταυτόχρονα γιόγκα, διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας και ποδήλατο και αφού εξάντλησες και την τελευταία λύση ανάγκης για να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή η μακράς διάρκειας καραντίνα, το έριξες στις αγορές. Κι έχεις όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία με το μέρος σου ότι ούτε εσύ ξέφυγες από αυτόν τον δελεαστικό πειρασμό  αφού έχεις συγκεντρώσει πάνω από δέκα άγνωστα νούμερα κούριερ στο κινητό σου ενώ διπλοτσεκάρεις εμμονικά τα mail σου για να δεις την εξέλιξη της παραγγελίας σου. Άλλο ένα σύμπτωμα ότι είσαι σε βαριά κατάσταση είναι ότι στη προσπάθειά σου να θυμηθείς όσα έχεις αγοράσει τους τελευταίους μήνες, βάζει σε υποψίες κάθε φορά τους γύρω σου ότι κάτι δε πάει καλά με τη μνήμη σου.

aaaysn.jpg

Η αλήθεια είναι ότι περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου στο Instagram και σε άλλες εφαρμογές είναι αδύνατο να δραπετεύσει η σκέψη σου από όσα βλέπεις να παρελαύνουν από μπροστά σου και να μείνεις ανεπηρέαστος. Μπορεί το αδύνατο σημείο σου να είναι τα ρούχα, ή τα sneakers ή να είσαι άλλος ένας ταγμένος γκατζετάκιας. Όλα αυτά είναι αρκετά για να πέσεις στο λάκκο και να μη βγεις από αυτόν, μέχρι να βγεις ξανά έξω στη ζωή ώστε να βρεις όλες τις χαμένες σου συνήθειες που σε κρατούσαν μακριά από τις καταναλωτικές τάσεις που σου έχει ξυπνήσει ο εγκλεισμός. Αυτό που σίγουρα θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι πως υπάρχουν δεκάδες άλλες εναλλακτικές, κι ας κάνεις ότι δεν τις ξέρεις.

Όσοι καταφέρνουν ακόμη και στέκονται στο ύψος τους στην άλλη όχθη, από εκεί που βρίσκεσαι εσύ μαζί με τους φανατικούς των e-shops που γέννησε η καραντίνα, κάποιοι ακόμη βρίσκουν το ίδιο δελεαστικό το να εκμεταλλεύονται το χρόνο τους για πρωινή άσκηση, περισσότερο διάβασμα, TikTok (σε κρατάει σε φόρμα) κηπουρική και άλλα πολλά. Ένα κοινωνικό ψεύδος που είναι παιδί της καραντίνας είναι πως δεν έχουμε τελικά και τόσα πολλά να κάνουμε στο σπίτι μας. Αυτό θα ήταν μια τίμια δικαιολογία ώστε να το ρίξουμε ακόμη περισσότερο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όμως, σε κάθε γωνιά θα συναντάς και σ' αυτή τη καραντίνα, κάποιον ενοχλητικό που στη πραγματικότητα θα σου λέει αλήθειες. 

aabsl.jpg

Το πρωινό τρέξιμο μπορεί να ακούγεται τόσο βάρβαρο όσο η αναμονή που βιώνεις για να έρθει η παραγγελία σου, όμως, παραδέξου πως θα ήταν ένα δυνατό challenge για όσο καιρό απομένει για να βγούμε από τη καραντίνα. Το ίδιο ισχύει και για τα διαδικτυακά μαθήματα που όλο αναβάλλεις και βρίσκεις τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες για να αποφύγεις τη δασκάλα pilates ή τον απόλυτο personal trainer. Υπάρχουν και πιο lite καταστάσεις όμως που μπορείς να επιλέξεις εκτός από το κακοτράχαλο δρόμο της άσκησης. Γιατί, τι πιο δελεαστικό όταν πια θα έχει τελειώσει οριστικά το σενάριο της καραντίνας, να έχεις εξασφαλίσει για το βιογραφικό σου δύο ακόμη ξένες γλώσσες ή το σεμινάριο γλωσσολογίας που έλεγες να αρχίσεις αλλά η προ-κορωνοϊού καθημερινότητα, έβαζε φρένο στα σχέδιά σου; Άσε για λίγο την κάρτα σου και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία της πραγματικής επιλογής!