Όλα όσα αξίζει να θυμάσαι, όταν το μεταξύ σας γίνεται «περίπλοκο»


Για να είμαι ειλικρινής από την αρχή, δεν ξέρω αν υπάρχουν αρκετές και καλές απαντήσεις στο κομμάτι ανθρώπινες σχέσεις. Πόσο μάλλον όταν σε αυτές μπερδεύεται και ο έρωτας, ο οποίος από μόνος του σχεδόν ποτέ δεν υπήρξε ξεκάθαρος. Ή μήπως υπήρξε και εμείς αρνούμαστε να το δούμε και να το κατανοήσουμε; Εκείνο που με σιγουριά γνωρίζω είναι πως όσο αλλάζει η ζωή γύρω μας, τόσο αλλάζουμε και εμείς μέσα σε αυτή, ακολουθώντας νέα πρότυπα και ιδέες, συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς, αποκτώντας προβληματισμούς που ίσως παλαιότερα να μην υπήρχαν. Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή μας σήμερα, η οποία τρέχει ασταμάτητα και κάποιες φορές απλώς την παρακολουθούμε.

Στο ίδιο μοτίβο κινούμαστε και οι άνθρωποι. Πλέον δεν γνωρίζεις με βεβαιότητα τι θέλεις, γιατί προσπαθείς, αν θα πετύχει. Οι αποφάσεις πολλές φορές είναι παρορμητικές και βασίζονται κυρίως σε εμπειρίες που ήδη έχουμε αποκτήσει, αγνοώντας πως κάθε κατάσταση είναι μοναδική. Κάπου εκεί εμφανίζεται στον δρόμο προς το άγνωστος, ένας άλλος άνθρωπος με παρόμοια χαρακτηριστικά, όμως εντελώς διαφορετική σκέψη. Αυτή την μοναδικότητα ερωτευόμαστε. Σε όλους μας υπάρχει. Και ενώ βρίσκεστε τρέλα ερωτοχτυπημένοι, απολαμβάνοντας στιγμές «μαγικές», οι συνθήκες αλλάζουν από την μια στιγμή, στην άλλη. Εσύ θα τον συγχωρήσεις, ενώ εκείνος όχι. Εκείνος σε αγαπάει βαθιά, εσύ όμως δεν είσαι σίγουρη. Μήπως δεν κάνει για σένα, ή εσύ για εκείνον; Σε προηγούμενη σχέση δεν θα ήταν έτσι, σε αυτή γιατί να είναι; Η προηγούμενη γιατί τέλειωσε; Μήπως έπεσες πάλι στον λάθος άνθρωπο; Ή τελικά είσαι εσύ λάθος για εκείνους; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα κρύβουν οι σχέσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχω κατανοήσει αν είναι από μόνες τους περίπλοκες, ή απλώς εμείς βάζουμε το χεράκι μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως εμπεριέχουν απογοητεύσεις, τις οποίες τελικά είτε αποφασίζεις να ξεπεράσεις ή απλά αφήνεις πίσω και προχωράς παρακάτω.

Την επόμενη φορά που το μεταξύ σας θα γίνει «περίπλοκο» αξίζει να θυμάσαι ότι:

Η αγάπη μπορεί να θέλει δύο για να ζεσταθεί (που λέει και το τραγούδι), θέλει όμως σίγουρα και υπομονή. Ναι ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό για όλους μας, όταν όμως είσαι διατεθειμένη μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο να αφιερώσεις σε έναν άλλον άνθρωπο χρόνο, πρέπει να έχεις την υπομονή να το κάνεις. Δώσε χρόνο σε κάτι που δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα εξελιχθεί, γιατί μπορεί να είναι το τυχερό σου και απλά να σε παιδεύει λίγο περισσότερο. Σε καμία περίπτωση μην υπομένεις καταστάσεις που έχουν επαναληφθεί αρκετά στο παρελθόν και γνωρίζει πως δεν έχουν κανένα νόημα.

Δεν έχεις να κάνεις με διαγωνισμό. Ο έρωτας δεν είναι διαδικασία σύγκρισης. Πόσα θα δώσεις, πόσα θα πάρεις. Ποιος έχει δίκαιο, ποιος έκανες τις περισσότερες ατασθαλίες, ποιος αξίζει να τιμωρηθεί πάλι. Στην σχέση πρέπει να κινήστε στο ίδιο μήκος κύματος, αν στόχος σας είναι να πετύχει. Και η απογοήτευση είναι μέρος της διαδικασίας αυτής, αρκεί να μπορεί να ξεπεραστεί.

Η ισορροπία βρίσκεται πάντα εκεί για εσάς, αρκεί να την αναζητήσετε. Οι καταστάσεις είναι αυτές που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η σχέση αυτή μπορεί και να είναι περίπλοκη. Αν δεν μιλήσετε ο ένας στον άλλον όμως με ειλικρίνεια, απαλλαγμένοι από εγωισμούς και προβληματικές περηφάνιες, ποτέ δεν θα εντοπίσετε τι πήγε λάθος και αν αυτό επιδέχεται διόρθωση. Αναζήτησε μέσα σου πρώτα την ισορροπία και έπειτα ψάξε να βρεις αν αυτή υπάρχει και στην σχέση σας.

Πηγή