Να πώς μπορείς να προσφέρεις βοήθεια σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται υπό δύσκολες συνθήκες, όπως φυσικές καταστροφές, προσωπικές κρίσεις ή καταστάσεις κινδύνου.


Οι πυρκαγιές που μαίνονται το τελευταίο 24ωρο έρχονται ως υπενθύμιση για τα δεινά που μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή στο περιβάλλον και στην ίδια την κοινωνίας μας, ξυπνώντας όμως παράλληλα και τα αντανακλαστικά μας ως προς τη βοήθεια που πάντα μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, αλλά και τα ζώα που έχουν ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, το MyRoomie, η ραγδαία ανερχόμενη πλατφόρμα συγκατοίκησης, ανακοίνωσε μόλις τη δημιουργία μιας νέας λειτουργίας της, του MyRoomie SafeStay, μέσω της οποίας παρέχεται εύκολα η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες σπιτιού να προσφέρουν τα επιπλέον δωμάτιά τους σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται υπό δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές πυρκαγιές, αλλά και προσωπικές κρίσεις και άλλες καταστάσεις κινδύνου.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η MyRoomie είναι μια ProTech (Property Technology) πλατφόρμα συγκατοίκησης που συνδέει άτομα που αναζητούν συγκατοίκους ή δωμάτια. Η εν λόγω εφαρμογή παρέχει μια εύκολη και ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα για τους χρήστες ώστε να βρουν τους ιδανικούς συγκάτοικους και τους χώρους διαβίωσής τους, απλοποιώντας έτσι την εμπειρία του flatsharing για φοιτητές, νέους επαγγελματίες, expats ή απλά για όσους ψάχνουν μια πιο οικονομική λύση διαβίωσης.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πλατφόρμα, καθώς παρουσιάζουμε τη λειτουργία MyRoomie SafeStay», δήλωσε ο Δομίνικος Πρίτης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του MyRoomie. «Δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης της ζωής, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που όχι μόνο συνδέει μεμονωμένα άτομα για συγκατοίκηση, αλλά προσφέρει επίσης ένα χέρι βοήθειας σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο».

Έτσι, από σήμερα μέσω της λειτουργίας MyRoomie SafeStay, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσφέρουν την υποστήριξή τους και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, παρέχοντας τα ελεύθερα δωμάτιά τους σε καταστάσεις κρίσης. Η εν λόγω εφαρμογή και λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μάλιστα και από συνεργαζόμενες ΜΚΟ και σχετικούς οργανισμούς για βοήθεια.

Σχετικά με το MyRoomie:

Μάθετε περισσότερα https://myroomie.app

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον επίσημο ιστότοπο του MyRoomie ή στα Facebook, Twitter ή Instagram.