Τρεις συμμετέχοντες του Graduate Trainee Program, μοιράζονται την εμπειρία τους και καλούν νέους να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό ταξίδι!


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, νέοι και νέες απόφοιτοι βάζουν τα δυνατά τους για να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Graduate Trainee» της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας η εταιρεία εδώ και 27 χρόνια δίνει ώθηση, έμπνευση και προοπτική στους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία μέσα στην εταιρεία και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην καρδιά των 1.500 εργαζομένων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, βρίσκονται οι νέοι, με το 40% των ανθρώπων της ανήκει στη γενιά Υ.

cola_keiminside.jpgΤο πρόγραμμα «Graduate Trainee» είναι ανοιχτό σε νέους που έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα τις σπουδές τους και έχουν εργασιακή εμπειρία έως 2 έτη, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα gr.coca-colahellenic.com, στην ενότητα Graduate Trainee. 

Η διαδικασία επιλογής είναι ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει τεστ δεξιοτήτων και προσωπική συνέντευξη στην πρώτη φάση, και ένα ολοήμερο Κέντρο Αξιολόγησης για όσους περάσουν στην 2η φάση, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο, τη δημιουργικότητά και το ομαδικό τους πνεύμα, μέσα από προσομοιώσεις πραγματικών συνθηκών εργασίας. Οι νέοι που θα επιλεχθούν, θα ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέσα από ένα διετές πλάνο θα αποκομίσουν θεωρητική και πρακτική γνώση, εμπειρία και εξοικείωση με τη λειτουργία μιας μεγάλης εταιρείας. 

Ακούγεται πράγματι ενδιαφέρον, αλλά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η εμπειρία των νέων ανθρώπων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2016. Η Βασιλεία, ο Λεωνίδας και η Νεφέλη, νέα παιδιά με όρεξη, όνειρα και πολλές δυνατότητες, μοιράστηκαν μαζί μας τη δική τους εμπειρία.

«Από το ξεκίνημά μου στην εταιρεία έχω αναλάβει την διεκπεραίωση 3 projects σε διαφορετικά τμήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain). Μέσω αυτών μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστώ με έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους οι οποίοι με καθοδήγησαν και με βοήθησαν να κατανοήσω τη λειτουργία των τμημάτων της εταιρείας. Το μέγεθος και το εύρος της εταιρείας, παρέχει τη δυνατότητα συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης μέσα από ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα», δήλωσε η Βασιλεία Ιατρού, Graduate Trainee στο τμήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νέοι απόφοιτοι μέσα από τα projects που αναλαμβάνουν, έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά τμήματα της εταιρείας διευρύνοντας τις γνώσεις τους. 

Ο Λεωνίδας Προμπονάς, από την πλευρά του, γεμίζει περηφάνια και ενθουσιασμό όταν μιλά για το πρόγραμμα και την εμπειρία που έχει αποκομίσει μέχρι τώρα, εστιάζοντας στο ταξίδι που έκανε όλη η ομάδα των Graduate Trainees στη Σερβία που τον βοήθησε να ανοίξει τους ορίζοντές τους. Εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους, να μοιραστεί ιδέες και εμπειρίες. Δεύτερο highlight η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι. Παράλληλα, ο Λεωνίδας μοιράζεται τις δικές του συμβουλές στους… επόμενους Graduate Trainees, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η εμπειρία του Λεωνίδα σε 5 προτάσεις:
•    Μαθαίνεις νέα πράγματα, γνωρίζεις νέους και πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους με εμπειρία 

•    Λαμβάνεις ουσιαστική και εποικοδομητική καθοδήγηση και mentoring. Κυρίως όμως έχεις υποστήριξη και αξιόλογο feedback σε       κάθε βήμα 

•    Βγαίνεις από το comfort zone σου και αναλαμβάνεις προκλήσεις

•    Γίνεσαι μέλος μιας πολύ μεγάλης οικογένειας που νοιάζεται για τα μέλη της 

•    Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την καριέρα σου. 

cola_keimeno1.jpg


Για τη Νεφέλη Ιωαννίδη, η εμπειρία ήταν μόνο θετική. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Είμαι ήδη 9 μήνες στο πρόγραμμα, ως Commercial Graduate Trainee, και μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω μάθει κάτι. Το εργασιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικό και η εταιρεία επενδύει πολύ στους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μέσα από τη συνεργασία που έχω τόσο με το τμήμα μου όσο και με άλλα τμήματα, καταλαβαίνω πως η γνώμη μου, όσο νέα κι αν είμαι στην εταιρεία, μετράει, ενώ υπάρχει κι η αντίστοιχη αναγνώριση των ικανοτήτων μου. Επίσης η εναλλαγή των project, που προσφέρει το πρόγραμμα, μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε, να δοκιμάσουμε και να μάθουμε μέσα σε 2 μόνο χρόνια, πράγματα για τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόμασταν πολύ  περισσότερα. Αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω 3 μόνο λέξεις για να περιγράψω όλα τα παραπάνω θα ήταν: πρόκληση, ευκαιρία, εξέλιξη!».  

Αν θες κι εσύ να ζήσεις αυτή την μοναδική εμπειρία και να κάνεις ένα δυναμικό βήμα για την καριέρα σου, μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα και δήλωσε συμμετοχή εδώ: gr.coca-colahellenic.com