Το χρώμα που θα φοριέται ΠΑΝΤΟΥ αυτή τη σεζόν


Είναι πολύ σημαντικές οι τάσεις στα χρώματα. Ειδικά, τις τελευταίες σεζόν που «παίζει πολύ χρώμα». Από πάντα όμως, ένα χρώμα μπορούσε να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη γενιά, μια περίοδο, ένα feeling. Πολλά. Ακόμη δηλαδή. Αν σκεφτείς μόνο ότι η έκφραση “millennial pink” είναι ένας τρομερά διαδεδομένος στις ημέρες μας, όρος, για να εκφράσουμε ουσιαστικά μια ολόκληρη γενιά και τάση μέσα από αυτόν, καταλαβαίνεις τις διαστάσεις που παίρνουν τελικά τα λεγόμενα “color trends”.

Είναι τεράστιο το αντίκτυπο που έχει ο χώρος της μόδας, αλλά και το ίδιο το street style, όταν πρόκειται να αναφερθούμε στα χρώματα που θα φοριούνται περισσότερο την επόμενη σεζόν, την επόμενη χρονιά κτλ. Όταν λοιπόν, η Pantone στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε και επίσημα τις αποχρώσεις που αποτελούν τάσεις για φέτος, μέσα σε αυτές ήταν και το “Frozen Yellow”.

Αρχικά, αυτή η ονομασία που θέλει να χαρακτηρίσει ουσιαστικά αποχρώσεις του lime green, neon κίτρινο, ίσως και του πράσινου, προέρχεται από το όνομα που έδωσε ο Kanye West στην νέα Calabasas Collection που σχεδίασε για την adidas.

color_offall_frozenyellow_01.jpg

https://www.instagram.com/p/BXlMjBqAS9i/

Από τότε, όπως και το “millennial pink”, ο όρος αυτός έχει διαδοθεί και πρόκειται να διαδοθεί ακόμη περισσότερο. Στους δρόμους, σε collabs, στην πασαρέλα αυτό το χρώμα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Γιατί όμως; Γιατί μια τόσο έντονη απόχρωση «ξεσπάει» ξαφνικά, σε έναν κόσμο γεμάτο μονοχρωμίες, nudes και «χλιαρές» αποχρώσεις; Ίσως τελικά γι’ αυτό. Γιατί μετά από τις τόσο «καθαρές» αποχρώσεις έρχεται αυτό το τόσο φουτουριστικό και «αντίθετο» χρώμα να προκαλέσει αντιθέσεις.

color_offall_frozenyellow_02.jpg

Αυτή ίσως είναι και η φυσική εξέλιξη των πραγματικών τελικά. Μετά από μερικές σεζόν όπου κάναμε «worship» στα nudes, τώρα να υπάρχει μια ανάγκη προς την αντίθεση, την στροφή σε χρώματα που κάνουν… «μπαμ»! Σε εμφανίσεις που αυτή την φορά θα κάνουν εντύπωση από την πρώτη ματιά.

color_offall_frozenyellow_03.jpgcolor_offall_frozenyellow_04.jpg

Αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του χρώματος. Να ξεσηκώσει, να ανεβάσει την ένταση, να προκαλέσει ανησυχίες. Και έτσι να μην το βλέπει κανείς, at the end of the day το νόημα είναι ένα. Ένα που «αγγίζει» όλους μας: αυτό το χρώμα, πρόκειται να προσφέρει κουλνες στις εμφανίσεις μας. Αρκετό νομίζω.

color_offall_frozenyellow_05.jpg