Το homepage στο mobile app του Spotify αλλάζει και θα έχει μερικά από τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου social medium της Gen-Z


Μεγάλες αλλαγές πρόκειται να δούμε στο design του mobile app του Spotify, το οποίο αναμένεται να αποκτήσει περισσότερα χαρακτηριστικά που θα θυμίζουν το TikTok.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Spotify ανακοίνωσαν σαρωτικές αλλαγές για την εφαρμογή, η οποία – ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του σήμερα – πρόκειται να αποκτήσει κάθετο σχεδιασμό στο discovery feed της. Ο διεθνής τύπος μάλιστα κάνει λόγο για «TikTok-ification του music streaming» με αφορμή την εν λόγω απόφαση.

Το νέο feed αναμένεται να είναι το default home view στο mobile app του Spotify, με τη σελίδα να μην είναι ωστόσο διαθέσιμη σε άλλες συσκευές όπως τα desktops.

Αυτή τη στιγμή, ανοίγοντας το Spotify σε συσκευή τηλεφώνου, οι χρήστες βλέπουν προτεινόμενα κομμάτια, playlists και καλλιτέχνες. Με τις αλλαγές που θα δούμε προσεχώς αυτό θα μεταβληθεί προς τον καλύτερο, αφού σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται να αποκτήσουμε πρόσβαση σε περισσότερο content, το οποίο μάλλιστα θα είναι ατέλειωτο όσο scroll και να κάνει κανείς. Υπό αυτήν την έννοια, η εφαρμογή θα θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το TikTok.

Πέρα από το νέο feed, η εφαρμογή θα αποκτήσει και νέο look. Αντί για τα skinny ορθογώνια για τα κομμάτια και τα τετράγωνα για τις playlists και τα albums, κάθε μουσικό suggestion θα διαθέτει μια δυναμική multi-media card, η οποία θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης. Videos, release info και Canvases (μικρά visuals που αναπαράγονται όσο παίζει ένα κομμάτι) θα φαίνονται ως preview για τα track plays. Το Spotify ισχυρίζεται πως αυτή η διαφοροποίηση θα εστιάζει στη  visual και μια πιο εύχρηστη εμπειρία browsing.

Τι θα γίνει με τα podcasts

Τα podcasts στην εφαρμογή πρόκειται επίσης να επηρεαστούν με τις visual αλλαγές. Videos και γραφικά θα απολαμβάνουν auto-play, δίνοντας ένα snippet για κάθε επεισόδιο ή εκπομπή.

Θα επηρεάσει η κάθετη σελίδα τα shortcuts;

Παρά το γεγονός ότι το νέο feed θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του home page, τα shortcuts θα παραμείνουν ανέγγιχτα, ως έχουν. Όλα τα favorites και οι most recently-played playlists θα διατηρηθούν στη δεξιά γωνία στην κορυφή του home page, εκεί ακριβώς όπου περιμένουμε να τα βρούμε.

Σχετίζονται όλα αυτά με το AI DJ;

Στο νέο feed θα βρούμε ένα ολοκαίνουριο AI-powered DJ, το οποίο και θα κατασκευάζει curated playlists και feeds βασισμένες στο προσωπικό μας γούστο. Αυτό θα προτείνει νέο υλικό, ενώ θα επαναπαρουσιάζει πράγματα που έχουμε ξεχάσει για καιρό, μέσα από ένα πρωινό FM radio voice. Το εν λόγω feature δεν είναι για την ώρα διαθέσιμο παντού από το Spotify, όμως αυτό έχει προχωρήσει πρόσφατα σε hints που δείχνουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την εφαρμογή του.

Θα επηρεαστεί το κόστος της συνδρομής από τις αλλαγές;

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν θα δούμε αλλαγές ως προς τις μηνιαίες συνδρομές στο Spotify, οπότε αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα από επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.