Ποιος ο λόγος λειτουργίας του συγκεκριμένου feature και ποια τα βήματα για να απαλλαγείς από αυτό


Σου έχει τύχει σίγουρα να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix και ξαφνικά η πλατφόρμα να διακόπτει ενοχλητικά την παρακολούθησή σου ρωτώντας σε «αν βλέπεις ακόμα». Αυτό που δεν ήξερες κατά πάσα πιθανότητα είναι ο λόγος που αυτό συμβαίνει αλλά και πώς να απαλλαγείς από αυτό το feature που διακόπτει το binge-watch της σειράς σου. Το Platform σου έχει τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με το Netflix, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους η πλατφόρμα ρωτά τους χρήστες της αν συνεχίζουν να βλέπουν το πρόγραμμα που αναπαράγεται στην οθόνη. Ο πρώτος είναι για να σταματήσει η σπατάλη data από το streaming αν πράγματι ο χρήστης δεν παρακολουθεί πια την οθόνη, πράγμα φυσικά που εξυπηρετεί κυρίως για κινητά, tablets και laptops που βρίσκονται on the go, ενώ ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας, σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι πλέον μπροστά στην οθόνη ή έχει αποκοιμηθεί. Αν μάλιστα ο ύπνος είναι αυτός που έχει διακόψει την παρακολούθηση ενός επεισοδίου, η εν λόγω λειτουργία που απενεργοποιεί μετά από λίγο την πλατφόρμα, βοηθά εν τέλει τους χρήστες της στο να μην χάσουν το πού ακριβώς βρίσκονται χρονικά σε ένα επεισόδιο.

Φυσικά αν δεν σε εξυπηρετεί αυτή λειτουργία, υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί ακολουθώντας απλά βήματα.

Τι να κάνεις για να απενεργοποιηθεί το feature

Αν χρησιμοποιείς το Google Chrome, ή κάποιο άλλο browser που υποστηρίζει extensions, διάλεξε το Netflix Pause Removal, που είναι επίσης διαθέσιμο για το Mozilla Firefox. Ένα άλλο χρήσιμο extension είναι το Never Ending Netflix.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Netflix Pause Removal στο Google Chrome

  1. Άνοιξε το Google Chrome και πήγαινε στο Chrome web store website.
  2. Πληκτρολόγησε “Netflix Pause Removal” στο search bar και διάλεξε το σωστό extension.

     3. Επίλεξε το Add to Chrome.

      4. Ένα pop-up window θα εμφανιστεί. Επίλεξε το Add Extension.

Το extension θα λειτουργεί τώρα αυτόματα και θα μπορείς να βλέπεις Netflix χωρίς διακοπές.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Netflix Pause Removal στο Firefox

  1. Άνοιξε το Firefox browser και πήγαινε στο https://addons.mozilla.org.
  2. Πληκτρολόγησε  “Netflix Pause Removal” στο search bar και επίλεξε το addon.

     3. Επίλεξε το Add to Firefox.

    4. Όταν το pop-up window εμφανιστεί, πάτα Add.

Πήγαινε τώρα στο Netflix για να δεις τις ταινίες και τις σειρές σου χωρίς διακοπές!

Τι να κάνεις αν βλέπεις Netflix σε τηλεόραση

Αν βλέπεις σειρές και ταινίες στο Netflix χρησιμοποιώντας συσκευή τηλεόρασης, άρα και την αντίστοιχη εφαρμογή, απλά απενεργοποίησε το autoplay από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου. Έτσι, κάθε φορά που είναι να ξεκινήσει ένα νέο επεισόδιο θα πατάς εσύ το σχετικό κουμπί εντολής και δεν θα εμφανίζεται η εκνευριστική ερώτηση της πλατφόρμας όσο συνεχίζεις να βλέπεις.