Οι εντυπωσιακές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του οραματιστή φωτογράφου


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ένας από τους πιο σημαντικούς και ταλαντούχους action και sports φωτογράφους της γενιάς μας είναι ο Luke Paige. Γνωστός για τις καλλιτεχνικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, ο Paige συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει το 2017 με τα dark photo album που κυκλοφορεί.

Αυτή την φορά, ο φακός του απαθανατίζει skaters (ένα συγκεκριμένο για την ακρίβεια) στους δρόμους του σκοτεινού Δυτικού Παρισιού και ο σκοπός του είναι ένας: «Η αστική μου αυτή εξερεύνηση “παραβλέπεται” με κάποιον τρόπο και με βοηθάει να εμβαθύνω και να αφοσιωθώ περισσότερο στο που βρίσκομαι στον δικό μου χωροχρόνο.»

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον skater Antoine Plainfosse, οι φωτογραφίες παρουσιάζουν πώς οι επαγγελματίες skaters ανταποκρίνονται και αυτοί στον… χωροχρόνο τους αλλά και στο γενικότερο αστικό περιβάλλον. 

Ο Plainfosse πάντως, ιδιοφυέστατα φαίνεται να αξιοποιεί τους δρόμους, τα κτίσματα, την αρχιτεκτονική και το περιβάλλον στο οποίο φωτογραφίζεται αποδίδοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Σαν «χαμαιλέοντας» μοιάζει να μεταμορφώνεται κάθε φορά, στο σκηνικό στο οποίο βρίσκεται.

Δες παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες των series και μπες στο site του Luke Paige για ακόμη περισσότερο υλικό.

antoine-plainfosse-luke-paige-01.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-02.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-03.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-04.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-05.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-06.jpgantoine-plainfosse-luke-paige-07.jpg