Άρχισε να διαγράφεις αυτές τις must-see ταινίες μία-μία από το bucket list…


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Είσαι με φίλους και ξαφνικά κάποιος κάνει μια αναφορά σε μια ταινία που όλοι καταλαβαίνουν, εκτός από εσένα. Γιατί; Γιατί ΟΚ, μπορεί να ξέρεις τα πάντα για το Game of Thrones ή τα Friends ή να αναλύσεις άψογα το τελευταίο επεισόδιο του Peaky Blinders, αλλά όσον αφορά τον κινηματογράφo κάπου… κολλάς.

Μην ανησυχείς πάντως. Δεν είναι τίποτα. Είναι πολύ εύκολο να «μπεις στο παιχνίδι» κι εσύ της παρέας και, να «πιάνεις» από εδώ και πέρα κάθε reference πάνω σε κλασικές ταινίες που κάνουν οι κολλητοί.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις λοιπόν, είναι λίγο (visual) διάβασμα!

Η λίστα με τις παρακάτω must-see ταινίες, θα είναι μία καλή αρχή για να μπεις στην φάση και να δεις σε τι αναφέρονται επιτέλους οι φίλοι σου!

King Kong (1933)

Ένας τεράστιος γορίλας έχει καταλάβει την Νέα Υόρκη και έχει βαλθεί να την καταστρέψει! Θα εντυπωσιαστείς με τα εκπληκτικά εφέ και τους ευρηματικούς τρόπους που το 1933, σκηνοθετούσαν μια ταινία φαντασίας. Κλάσικ.

Vertigo (1958)

Αν δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου ταινία του Alfred Hitchcock, τότε ξεκίνα με αυτή. Το μυστήριο, το (ψυχολογικό) δράμα, το σκηνοθετικό δαιμόνιο του Hitchcock at its best, δεν παίζει να μην σε κάνουν να λατρέψεις τον σκηνοθέτη τόσο, ώστε να θες μετά να δεις όλες του τις ταινίες!

The Graduate (1967)

Κλασικό, ανεκπλήρωτο ρομάντζο ανάμεσα σε έναν νέο άνδρα και μια μεγαλύτερη γυναίκα. Εννοείται πώς το αγόρι (βλ. Dusty Hoffman) θα ερωτευτεί την… cougar γειτόνισσά του. Όταν παίζει έρωτας, τότε τα πράγματα περιπλέκονται, θες δε θες.  

One Flew Over The Cuckoo's Nest (1975)

Όλοι οι… cuckoo εδώ μαζεύτηκαν; Ναι, σε αυτήν εδώ την εκπληκτική (πολυβραβευμένη) ταινία η οποία διαδραματίζεται σε μια ψυχιατρική κλινική. Α, και οι ασθενείς είναι εγκληματίες… Η ερμηνεία του Jack Nicholson; Ανατριχιαστική…

Pulp Fiction (1994)

O Quentin Tarantino στα καλύτερα του! Κατάφερε να δημιουργήσει μια δραματική ταινία σπλάτερ που θέτει υπαρξιακά ζητήματα to the bone. Άσε που πρέπει να δεις οπωσδήποτε τον Samuel L. Jackson να λέει την προσευχή του πριν «καθαρίσει» το επόμενο θύμα του και την Uma Thurman σε φρένζι από την υπερβολική δόση κοκαΐνης.