Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το κομμάτι του Psy σπάει ακόμα ταμεία!


Λίγο πριν την έλευση του 2024, το Gangnam Style φαίνεται πως έσπασε ακόμη ένα τεράστιο ρεκόρ στο YouTube, περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Το κομμάτι του Psy σπάει ακόμα και σήμερα ταμεία, με το νέο ορόσημό του να μην είναι άλλο από το ξεπέρασμα των 5 δισεκατομμυρίων προβολών στο YouTube!

Για την ιστορία, το Gangnam Style κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιούλιο του 2012, όντας το βασικό κομμάτι από το έκτο στούντιο άλμπουμ του Psy και έγινε γρήγορα παγκόσμια επιτυχία χάρη στο χαρακτηριστικό του βίντεο κλιπ και τον αξέχαστο χορό του ερμηνευτή του με το άλογο.

Ο Psy έγινε χάρη στο κομμάτι ο πρώτος K-pop καλλιτέχνης που έφτασε στη δεύτερη θέση του Billboard Hot 100 main singles chart, όπου και παρέμεινε για συνολικά επτά εβδομάδες. Τον Μάιο του 2014, το κομμάτι ξεπέρασε τις 2 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube και ήταν η επιτυχία αυτή που ανάγκασε την πλατφόρμα να κάνει τεχνικές αναβαθμίσεις. Από τότε, ο αριθμός των προβολών του βίντεο συνέχισε να αυξάνεται, ξεπερνώντας τις 3 δισεκατομμύρια προβολές το Νοέμβριο του 2017 και τις 4 δισεκατομμύρια τον Μάρτιο του 2021, πριν φτάσει τελικά τα 5 δισεκατομμύρια πριν από μερικές ώρες.