Ακούστε τα κομμάτια “Starlight” και “Break Stuff” όπως δεν τα είχατε ξανακούσει ποτέ!


Τα AI-generated clips χαρακτήρων των Simpsons που «διασκευάζουν» Muse και Limp Bizkit είναι το απρόβλεπτο viral της εβδομάδας, αποδεικνύοντας ότι λίγα είναι πλέον τα πράγματα που η τεχνητή νοημοσύνη αδυνατεί να παράξει!

Τους τελευταίους μήνες, όταν και η τεχνητή νοημοσύνη εισήχθη για τα καλά στην καθημερινότητα των χρηστών του διαδικτύου μετά την ευρεία κυκλοφορία σχετικών προγραμμάτων (για φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα και άλλες πτυχές του content creation), ένα μεγάλο debate φαίνεται πως ξεκίνησε σχετικά με την ηθική γύρω από την ασταμάτητη χρήση της. Από τη μια, διάφοροι καλλιτέχνες και δημιουργοί όπως ο Nick Cave απέρριψαν ανοιχτά τη χρήση προγραμμάτων όπως το ChatGPT για τη δημιουργία στίχων, ενώ από την άλλη δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγκάλιασαν την ανάπτυξη της τεχνολογίας, όπως ο θρυλικός Paul McCartney.

Ο TikTok user @mememusic117, ήταν αυτός που χρησιμοποίησε την AI με τον πιο ανορθόδοξο μέχρι σήμερα τρόπο, παρουσιάζοντας δημοφιλή rock tracks στο στυλ διάφορων χαρακτήρων των Simpsons. Στα clips που δημιούργησε, οι χαρακτήρες ερμηνεύουν τα κομμάτια “Starlight” και “Break Stuff” των Muse και Limp Bizkit αντίστοιχα, ενώ συνοδεύονται και από δύο Transformer backing dancers.

Και για τα δύο clips, ο Homer χαρίζει τη φωνή του, ενώ η Marge παίζει ηλεκτρική κιθάρα και ο Bart drums. Και για πολλούς η παράληψη της Lisa – του μόνου μέλους της οικογένειας με αποδεδειγμένες μουσικές ικανότητες  – είναι εγκληματική στο clip των Muse! Ευτυχώς όμως δείχνει τις ικανότητές της στο μπάσο στο clip των Limp Bizkit.

Στο κοινό του παράξενου rock set βλέπουμε χαρακτήρες όπως ο Shrek, ο Spider-Man, αλλά και ένας Stormtrooper! Δείτε τα covers πιο κάτω.