Η αποστολή Artemis III, που θα ξεκινήσει το 2025, θα έχει αέρα από Ιταλία!


Τις στολές των αστροναυτών που θα ταξιδέψουν στη Σελήνη το 2025 πρόκειται να σχεδιάσει ο εμβληματικός Ιταλικός οίκος μόδας Prada, χάρη στη συνεργασία του με την Axiom Space.

Πιο συγκεκριμένα, η NASA σκοπεύει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη σε δύο χρόνια από τώρα, εκκινώντας την αποστολή Artemis III. Η εταιρεία Axiom Space βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των στολών που θα φορά το πλήρωμα του διαστημόπλοιου που θα ταξιδέψει – οι οποίες ονομάζονται Extravehicular Activity Services (xEVAS) – και που θα χρησιμοποιούνται για εργασίες στην επιφάνεια της Σελήνης, εκτός αεροσκάφους. Η Axiom Space ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τον οίκο Prada καθ’ όλη της διάρκεια της παραγωγής.

Η επιλογή της Prada προέκυψε χάρη στην τεχνική εξειδίκευση με πρώτες ύλες, τεχνικές κατασκευής και καινοτόμα σχέδια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο περιβάλλον του διαστήματος προσφέροντας άνεση, αλλά και στυλ.

Σχολιάζοντας τη σημαντική συνεργασία, ο διευθυντής του τμήματος marketing του οίκου Prada, Lorenzo Bertelli, ανέφερε: «Το διαρκώς προοδευτικό ήθος της Prada για την ανθρωπότητα έχει διευρύνει την επιθυμία μας για περιπέτεια σε ένα νέο όριο: το διάστημα. Είναι τιμή μας που αποτελούμε μέρος αυτής της ιστορικής αποστολής με την Axiom Space».