Οι δύο σκελετοί παρουσιάστηκαν ως αποτέλεσμα ανασκαφών από το Κούσκο του Περού και είναι ηλικίας 1.000 ετών. – Δείτε την παρουσίασή τους στο Κογκρέσο.


Στον πυρετό των UFO βρίσκεται από χθες ολόκληρος ο πλανήτης, μιας που ένας ερευνητής που ασχολείται με την πιθανή ύπαρξη αγνώστου ζωής, παρουσίασε στο Κογκρέσο του Μεξικού δύο «μη ανθρώπινες μούμιες». Ο Jaime Maussan είναι μια γνωστή τηλεοπτική περσόνα στη χώρα του και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα media με τους ισχυρισμούς του, αυτοπροσδιορίζοντας τον εαυτό του ως ειδικό για την ύπαρξη UFO.

Ο Maussan παρουσίασε στη σχετική επιτροπή του Κογκρέσου δύο μορφές που όπως υποστηρίζει, ανασύρθηκαν από ένα ορυχείο στο Κούσκο του Περού. Μάλιστα, κατέθεσε ενόρκως, ενώ η συνεδρίαση μεταδόθηκε από το κανάλι του Κογκρέσου.

«Πρόκειται για πτώματα που απολιθώθηκαν μέσα σε ορυχείο», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δύναται όμως να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι εξωγήινα όντα ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, η δήλωσή του ότι «δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος» είναι ενδεικτική.

Ο Maussan έδειξε επιπλέον σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και σε μέλη της μεξικανικής κυβέρνησης πολλά περισσότερα βιντεοσκοπημένα τεκμήρια με «UFO και άγνωστα αντικείμενα», προτού ο ίδιος αποκαλύψει τα υποτιθέμενα πτώματα εξωγήινων που διαθέτουν τρία δάχτυλα το καθένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δείγματα που παρουσίασε είχαν μελετηθεί από επιστήμονες στο Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) που κατάφεραν να αντλήσουν στοιχεία DNA, καταλήγοντας στο ότι περισσσότερο από το 30% του DNA των δειγμάτων ήταν «άγνωστης προέλευσης». Ο Maussan  παρέθεσε επίσης ακτινογραφίες, στις οποίες ανέφερε πως είναι ορατά «αυγά και εμφυτεύματα» που μας γυρνούν πίσω 1000 χρόνια.

Την ακρόαση παρακολούθησε ο Ryan Graves, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είχε ενημερώσει μέσα στο 2023 το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με «την απειλή που συνιστούσαν άγνωστα εναέρια φαινόμενα για την εθνική ασφάλειά τους».

Είναι φυσικά σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Maussan είχε ισχυριστεί και το 2017 πως είχε ανακαλύψει πέντε «εξωγήινες μούμιες» και πάλι στο Περού, οι οποίες  αποδείχθηκε ωστόσο πως επρόκειτο για μουμοποιημένα παιδιά.

Δείτε τη σχετική ακρόαση: